#Madrid –

Celso Arango, primul medic la Madrid și al patrulea în Spania cu această calitate de membru

Directorul Institutului de Psihiatrie și Sănătate Mintală al Spitalului Gregorio Marañón, dr. Celso Arango, a fost numit membru al Academiei Naționale de Medicină din SUA (NAM), ceea ce îl face primul medic din Madrid și al patrulea din Spania. pentru a obține admiterea în această prestigioasă instituție. În cadrul activității de îngrijire din acest spital public din Comunitatea Madrid, Arango a promovat programe de pionierat de sănătate mintală, în special în îngrijirea copiilor și adolescenților. De asemenea, a participat la peste 70 de proiecte de cercetare și la peste 600 de publicații științifice. El este responsabil pentru Institutul de Sănătate Mintală al Spitalului Gregorio Marañón cu o echipă de 300 de profesioniști care include psihiatri, psihologi, asistente medicale, tehnicieni auxiliari de îngrijire medicală, asistenți sociali, terapeuți ocupaționali, custozi și administratori, precum și personal de sprijin pentru cercetare. alt personal de cercetare.

Directorul Institutului de Psihiatrie și Sănătate Mintală și șeful Serviciului de Psihiatrie pentru Copii și Adolescenți al Spitalului General Universitar Gregorio Marañón, Celso Arango López, a fost ales cadru universitar al Academiei Naționale de Medicină din SUA. Dr. Arango este primul medic din Madrid care a fost desemnat membru al Academiei Naționale de Medicină (NAM) din Statele Unite și alături de el există acum patru medici în Spania care sunt membri ai entității.

Membru cu drepturi depline al Academiei Naționale Regale de Medicină din Spania din 2022, Celso Arango este doctor în medicină și specialist în psihiatrie juridică la Universitatea Complutense din Madrid (UCM) și în management clinic la Universitatea din Deusto. În plus, este profesor de psihiatrie la UCM și, de asemenea, la Universitatea din Maryland, Universitatea din California și King’s College din Londra.

Principalele sale linii de cercetare s-au bazat pe tulburările de neurodezvoltare, psihoza cu debut precoce și prevenirea în psihiatrie. De asemenea, a participat la peste 76 de proiecte competitive de cercetare publice și private, 58 dintre ele ca investigator principal.

Editor a 11 cărți și 46 de capitole de carte și autor a peste 675 de publicații științifice indexate în reviste naționale și internaționale, profesorul Arango a fost recunoscut cu 72 de premii de la societățile științifice naționale și internaționale și cu Crucea Ordinului Civil al Sănătății, prin Encomienda. iar la categoria Comandant, acordată de Ministerul Sănătăţii şi Consumatorului.

Dr. Arango este membru al European Brain Council (organ consultativ al Comisiei Europene) și al Comisiei Naționale de Psihiatrie a Ministerului Universităților. De asemenea, a prezidat Colegiul European de Neuropsihofarmacologie (ECNP), Societatea Spaniolă de Psihiatrie (SEP) și Societatea Spaniolă de Psihiatrie și Sănătate Mintală (SEPySM).

Sursa: Comunitatea Madrid – Directorul Institutului de Psihiatrie și Sănătate Mintală al Spitalului Gregorio Marañón, nou membru al Academiei Naționale de Medicină din SUA.