#Madrid –

Lansează o unitate intensivă de tratament ambulatoriu

Zona de management clinic de psihiatrie și sănătate mintală a Spitalului Universitar Príncipe de Asturias (HUPA) a lansat o unitate de tratament intensiv ambulatoriu (IAT) pentru a răspunde uneia dintre noile situații emergente în sănătatea mintală după pandemie, cum ar fi este patologia copilului si adolescentului. În plus, în data de 10 octombrie, Centrul s-a alăturat Zilei Sănătății Mintale propuse în fiecare an de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), cu furnizarea de tabele informative (la care participă asociația ASME) și pacienții Serviciului de Sănătate Mintală. a plasat un afiș mare în holul Spitalului ca un creier bine udat pentru a simboliza importanța îngrijirii sănătății mintale.

Sănătatea mintală din ultimii ani, cu impactul emoțional pe care l-a lăsat pandemia și care a scos la iveală un mare disconfort în mediul nostru, a făcut ca resursele și modalitățile de îngrijire a populației cu probleme să fie adaptate. Astfel, din Zona Management Clinic Psihiatrie și Sănătate Mintalăal Spitalul Universitar Prințul AsturieiSănătatea mintală a fost consolidată cu o echipă de intervenție intensivă, TAI (Intensive Ambulator Treatment), care este formată din doi psihologi clinicieni, un psihiatru și o asistentă.

TAI îngrijește pacienții adolescenți între 12-17 ani, care sunt îndrumați de la Centrul de Sănătate Mintală Puerta de Madrid în care au fost depistate situații cu risc clinic mai mare. Acești profesioniști asigură îngrijire individuală, de familie și de grup în funcție de nevoile pacientului, cu scopul de a obține o îmbunătățire care să permită pacientului să revină cât mai curând la viața de zi cu zi. De asemenea, au fost alocate resurse din Zona de Management Clinic și Sănătate Mintală HUPA unei alte situații noi emergente, pacienți cu risc de sinucidere, printr-un program specific ce constă în consultații de Psihiatrie și Asistentă și grupuri terapeutice.

O sănătate mintală bună este esențială pentru sănătatea și bunăstarea noastră generală. Cu toate acestea, potrivit OMS însăși, unul din opt oameni din lume suferă de o problemă de sănătate mintală, care le poate afecta sănătatea fizică, bunăstarea, relațiile cu ceilalți și mijloacele de existență. În plus, tot mai mulți adolescenți și tineri au probleme de sănătate mintală.

Ziua Mondială a Sănătății Mintale 2023 este, potrivit OMS, o oportunitate pentru indivizi și comunități de a se uni în jurul motto-ului „Sănătatea mintală este un drept universal al omului” pentru a îmbunătăți cunoștințele, a crește gradul de conștientizare și a impulsiona acțiuni care promovează și protejează sănătatea mintală pentru toți ca drept universal al omului.

Planul de sănătate mintală

Comunitatea Madrid implementează Planul de Sănătate Mintală și Dependențe, în care sunt încorporați 370 de profesioniști specifici în acest domeniu și diferite categorii, cum ar fi Psihiatrie, Psihologie Clinică, Asistente medicală specialistă în Sănătate Mintală și terapeuți ocupaționali, printre altele, cu o investiție de 45 de milioane de euro pentru anii 2022-2024. Dintre ei, 14 vor merge la Spitalul Public José Germain, care se va alătura altor 4 care s-au alăturat din 2020.
Odată cu aceasta, numărul profesioniștilor care vor fi pregătiți în centrele Serviciului de Sănătate din Madrid (SERMAS) în specialități legate de Sănătatea Mintală a fost majorat cu 10%, până la 157 de locuri în următoarea convocare.

Sursa: Comunitatea Madrid – Spitalul Príncipe de Asturias consolidează îngrijirea sănătății mintale în rândul populației de copii și tineri