#Madrid –

Consiliul de Guvern al Comunității Madrid a aprobat astăzi peste 1,5 milioane de euro pentru a răspunde nevoilor persoanelor relocate prin lucrările de pe linia de metrou 7B, ale cărei locuințe sunt situate pe străzile Pablo Olavide și Ventura Argumosa, din San Fernando de Henares, și în întreprinderea acțiunilor viitoare în casele afectate din acest municipiu.

În acest fel, Executivul regional investește peste 550.000 de euro pentru a prelungi pe șase luni plata cheltuielilor derivate din relocarea a 12 familii de pe străzile Pablo Olavide 1, 3, 5, 7, 9 și 11 și Ventura Argumosa 20 A, B, C, D, E, F și G din orașul Madrid.

Pe de altă parte, Departamentul Locuințe, Transport și Infrastructură alocă până la un milion de euro pentru eventualele incidente care pot apărea în proprietățile din jur. De asemenea, se va interveni si asupra colectorului retelei de canalizare, care a fost alterat din cauza miscarii terenului in zona. Data de finalizare a acestor lucrări este programată pentru jumătatea anului viitor.

În virtutea acestei prelungiri, așa cum a anunțat deja în Consiliul de Guvern anterior pentru locuitorii din strada Rafael Alberti nr. 7, Administrația regională își va asuma plata chiriei, întreținerea, transportul sau serviciul de depozitare a mobilierului. De asemenea, Executivul regional va fi responsabil pentru costul serviciilor de supraveghere, inspecție și monitorizare structurală a clădirilor.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid va continua să plătească costurile de relocare ale vecinilor afectați de linia de metrou 7B