#Madrid –

Președintele Comunității Madrid, Isabel Díaz Ayuso, a primit astăzi Medalia de Onoare din partea Academiei de Științe Stomatologice din Spania (ACODES), în semn de recunoaștere a muncii sale de apărare a valorilor pe care le reprezintă academiile profesionale. Díaz Ayuso a mulțumit acestei distincții „cu smerenie și mândrie” și a subliniat că guvernul regional lucrează „pentru a integra sănătatea orală într-un concept mai larg, care este cuprinzător și orientat spre prevenirea și promovarea sănătății”.

Ceremonia a avut loc la sediul Academiei Naționale Regale de Farmacie din capitală, unde șeful Executivului regional a subliniat că cu acest obiectiv a fost conceput Planul de sănătate bucală al Comunității Madrid, care are o investiție de 20 de milioane. euro și se adresează celor mai vulnerabile persoane, ceea ce include sporirea îngrijirii copiilor și femeilor însărcinate. El a subliniat, de asemenea, extinderea revizuirii la persoanele cu vârsta peste 65 de ani, copiii sub 6 ani și populația cu risc de excludere, precum și ajutorul în finanțarea protezelor dentare și a tratamentelor pentru carii pentru pacienții de peste 80 de ani. „Acest pas. ne permite „Devine singura regiune din țara noastră care oferă acest tip de asistență gratuit persoanelor în vârstă”, a menționat el.

Sursa: Comunitatea Madrid – Díaz Ayuso, recunoscut de Academia Spaniolă de Științe Dentare: „Vrem ca sănătatea orală să fie orientată spre prevenire”