Merino a susținut acordarea de mai multă importanță economiei sociale în următoarea legislatură europeană La conferință va fi semnată Foaia de parcurs de la Liege, care cuprinde prioritățile pentru următoarea legislatură Secretarul de stat s-a întâlnit și cu directorul general adjunct al Ocupării Forței de Muncă, Politici Sociale și Incluziune al Comisiei Europene, Andriana Sukova, și cu delegatul ministerial francez pentru Economie Socială și Solidară la Ministerul Economiei, Finanțelor și Industriei și Digitale. Suveranitate, Maxime Baduel. El va avea, de asemenea, întâlniri bilaterale cu vicepreședintele și ministrul Ocupării Forței de Muncă, Acțiunii Sociale, Sănătății și Egalității din Valonia, Christie Morreale, și cu secretarul de stat german pentru Economie Socială și Acțiune Climatică, Sven Giegold. Secretarul de stat pentru Economie Socială, Amparo Merino, care participă astăzi la Conferința Europeană pentru Economie Socială: Economia socială în centrul tranzițiilorcare se desfășoară în orașul belgian Liege, a cerut să promoveze în continuare acest model productiv, astfel încât să fie esențial în legislatura europeană care va apărea după alegerile din iunie.

„Europa este mai bună astăzi datorită promovării economiei sociale și această cale este cea pe care trebuie să o continuăm”, a spus Merino, care a cerut, de asemenea, ca acest mod de a înțelege gestionarea resurselor, serviciilor și beneficiilor să constituie un pilon esențial în noua agendă europeană.

Economia socială pe următoarea agendă europeană

Merino a subliniat că legislatura europeană, care este aproape de sfârșit, a fost foarte utilă în îmbunătățirea vieții majorităților sociale. „A fost o legislatură de câștigare a drepturilor, și nu de tăiere a acestora, iar acest lucru este evident mai ales în domeniul economiei sociale”, a insistat secretarul de stat, reflectând astfel un model economic cu valoare socială adăugată, care creează durabil și de calitate. locuri de muncă de calitate și care contribuie la tranziția inclusivă, ecologică și digitală a Europei.

Conferința europeană, care reunește profesioniști, oameni de știință, factori de decizie politică și alte părți interesate din economia socială, așa cum sa făcut în noiembrie la San Sebastian – în timpul președinției spaniole a Consiliului Uniunii Europene – va semna mâine, marți, Foaia de parcurs de la Liège. , care stabilește priorități pentru Economia Socială care nu ar trebui să lipsească din următoarea agendă socială europeană.

Merino, care a mers la Liege însoțit de directorul general pentru Economie Socială și Responsabilitate Socială Corporativă, Aicha Belassir, a insistat asupra importanței viitoarei Comisii Europene care va apărea după alegerile din iunie pentru menținerea Economiei Sociale și a Planului său Planul de Acțiune European ca una dintre prioritățile acesteia, mai ales după realizările realizate în ultimii ani precum aprobarea recentă a primei Recomandări a Consiliului privind dezvoltarea condițiilor-cadru pentru economia socială, la solicitarea acestui departament.

Întâlniri bilaterale cu Comisia Europeană, Franța, Belgia și Germania

Secretarul de stat s-a întâlnit la Liege și cu directorul general adjunct al Ocupării Forței de Muncă, Politici Sociale și Incluziune al Comisiei Europene, Andriana Sukova, cu care a discutat despre oportunitatea de a continua elaborarea Planului de acțiuni și de a lucra pentru implementarea Recomandării.

De asemenea, a avut o întâlnire cu delegatul ministerial pentru Economie Socială și Solidară la Ministerul Economiei, Finanțelor și Suveranității Industriale și Digitale, Maxime Baduel, pentru a aprofunda în cooperarea dintre ambele țări în această materie.

Merino va avea, de asemenea, întâlniri bilaterale cu vicepreședintele și ministrul Ocupării Forței de Muncă, Acțiunii Sociale, Sănătății și Egalității din Valonia, Christie Morreale, și cu secretarul de stat german pentru Economie Socială și Acțiune Climatică, Sven Giegold, cu care a analizat moment bun prin care trece Economia Socială în Europa, unde în jur de 2,8 milioane de organizații și entități legate de acest model productiv asigură peste 13 milioane de locuri de muncă.


Sursa: Secretarul de stat Amparo Merino susține la Liege că economia socială este un pilon esențial în noua agendă europeană