#AlcaladeHenares – Consorțiul format din Consiliul Local, Universitatea Alcalá și Comunitatea Madrid a publicat o carte care cuprinde acțiunile de reabilitare pe care le-a desfășurat de-a lungul carierei cu ocazia comemorării a 25 de ani de la declarația lui Alcalá. ca patrimoniu mondial al orașului. Prezentarea acestei cărți a avut loc joi, 30 noiembrie, la ora 17, în Auditoriul Universității din Alcalá, cu prezența primarului Judith Piquet, a rectorului José Vicente Saz, a directorului general al Patrimoniului Bartolomé González și.

Consorțiul „Alcalá de Henares World Heritage” a fost înființat în 2003 de Consiliul orașului Alcalá, Universitatea și Guvernul regional, ca parte a angajamentelor asumate de oraș după declararea sa ca Patrimoniu Mondial în 1998 de către UNESCO. Scopul acesteia este coordonarea intervențiilor acestor trei administrații privind recuperarea centrului istoric Complutense.

Aceste lucrări de întreținere și reabilitare au început în 2004, până la finalizarea în 2023 a unui catalog de 26 de acțiuni principale în tot atâtea clădiri, spații și opere de artă ale Universității și sitului istoric Alcalá.

Toate aceste acțiuni sunt culese și detaliate în cartea cu fișe tehnice de la Primărie și Universitate, ilustrată cu amplă afișare fotografică. Ediția atentă este completată cu texte de la primar, rectorul și directorul Patrimoniului Cultural al Comunității Madrid, Bartolomé González, precum și un scurt eseu pe care regretatul Cronicar al orașului, Francisco Javier García Gutiérrez, l-a publicat în 2014. în primul catalog al Consorțiului, sub titlul „O provocare pentru toată lumea”.

Primarul a dat asigurări că „acest Consorțiu există deja de douăzeci de ani, entitate în care Consiliul Local, Comunitatea Madrid și Universitatea sunt reprezentate pentru a concretiza mandatul UNESCO de a recupera, conserva și diseminare moștenirea noastră istorică și artistică. ”.

În acest sens, Piquet a indicat că „cu toate aceste intervenții, care au fost adunate în detaliu în cartea pe care o prezentăm astăzi, nu căutăm doar să protejăm clădirile și spațiile noastre cele mai illustre, ci și să le asigurăm prezență și cotidian. participarea.” În orașul nostru. Pentru că, până la urmă, trecutul rămâne cu adevărat viu în prezent și pentru viitor dacă îi dăm folosință și viață.”

Sursa: Consorțiul „Alcalá World Heritage” își întocmește proiectele de reabilitare pentru cea de-a 25-a aniversare a…