#Madrid –

Președintele Comunității Madrid, Isabel Díaz Ayuso, a prezentat astăzi, la Columbia Business School din New York, „implementarea unică în Europa” pe care guvernul regional a lansat-o în ceea ce privește transformarea digitală cu scopul de a o conduce și că acest proces este condus de spanioli.

„Spaniolă nu poate fi omisă în toată limba care construiește internetul și lumea digitală. „Există provocarea și acolo trebuie să o facem față”, s-a adresat președintele tinerilor studenți cu care s-a întâlnit la această școală de afaceri pe care a vizitat-o ​​ca parte a agendei programate în călătoria sa oficială în acest oraș din SUA. pe care o călătorește pentru a treia oară ca șef al Guvernului de la Madrid.

Díaz Ayuso consideră că, tocmai, le revine noilor generații, care sunt nativi digitali, să „preia frâiele acestei lumi a posibilităților” fără a uita cine sunt, „ocupându-se de această moștenire incredibilă care este limba spaniolă. ” „La fel ca ceea ce s-a întâmplat acum cinci sute de ani, viața ne duce pe un nou front în care robotica, inteligența artificială și programarea schimbă lumea pe care o cunoaștem și în această cealaltă lume ar trebui să ne lăsăm amprenta”, a adăugat el.

În acest sens, el a explicat că în Comunitatea Madrid sunt „convinși” de acest lucru și că, din acest motiv, se dezvoltă o inițiativă de transformare digitală „pentru a îmbunătăți eficiența și competitivitatea societății în ansamblu”. „Este crucial să profităm de oportunitățile oferite de noile tehnologii pentru a îmbunătăți viața oamenilor”, a spus el.

Madrid vrea ca spaniola să fie protagonistul transformării digitale, a continuat să sublinieze președintele, pentru care „este de o importanță vitală” ca limbajul de programare, inteligența artificială sau platformele lumii virtuale să folosească limba spaniolă și „că este de calitate”, transmitând tot ce este mai bun din moștenirea sa, în timp ce inovează.​

„Mândria” a ceea ce înseamnă Hispanidad

În acest moment, Díaz Ayuso a subliniat că limba spaniolă poartă în ea o „poveste unică de aventură, amestec, vitejie, tradiție și conviețuire”. „A-l poseda înseamnă a experimenta în mod autentic un câmp enorm de posibilități care nu se încadrează în niciun naționalism, în niciun terroir”, a indicat el, adăugând că, din acest motiv, este atât de important să apărăm „mândria” a ceea ce înseamnă Hispanidad. .

„Și aici, în fața intoleranței, ne revendicăm mândria de ceea ce înseamnă să trăiești Hispanidad cu bucurie și îi invit pe madrileni, pe spanioli și pe toți vorbitorii de spaniolă să nu piardă timpul cu minciunile pe care unii vor să le impună. noi”, a spus șeful Executivului regional, care consideră că „este timpul să sărbătorim și să profităm de fuziunea pe care am realizat-o în atâția ani”. „Este timpul să lucrăm împreună și să fim autentici, bucuroși și curajoși în libertate”, a adăugat el.

Școala de Afaceri

Columbia Business School pe care Díaz Ayuso a vizitat-o ​​astăzi este una dintre cele mai vechi și mai prestigioase din lume și aparține Universității Columbia, care, alături de alte șapte centre din nord-estul Statelor Unite, printre care Harvard, Cornell, Yale sau Princeton, face la Ivy League. Acest club universitar select este un exemplu de excelență academică în care doar 5% dintre solicitanți reușesc să intre în campusurile lor, printre ei, mai mulți studenți spanioli cu care președintele a avut și o întâlnire.

Comunitatea Madrid are cincisprezece dintre principalele școli de afaceri din Spania, care atrag anual sute de studenți din întreaga lume, în special din țările din America Latină. Este un angajament față de valoarea adăugată pe care aceste instituții, unele dintre ele strâns legate de universitățile din regiune, contribuie la sistemul educațional de la Madrid ca un centru de atragere a talentelor, excelenței academice și în afaceri și un nod pentru accesul la locuri de muncă pentru comunitatea universitară..

Astfel, Executivul regional a participat la dezvoltarea sigiliului Cualificam, o certificare de calitate a diplomelor postuniversitare din aceste școli care se află acum la a treia convocare și a fost concepută în colaborare cu aceste organizații.

Sursa: Comunitatea Madrid – Díaz Ayuso prezintă la New York desfășurarea unică a Madridului în Europa, astfel încât spaniola să joace în transformarea digitală