#Madrid –

Președintele Comunității Madrid, Isabel Díaz Ayuso, a apărat astăzi o economie inovatoare pentru a răspunde provocării de a genera locuri de muncă și, în același timp, de a asigura conservarea patrimoniului natural, deoarece „prosperitatea nu trebuie să fie legată de distrugerea mediului” . În opinia sa, toate generațiile, sectoarele, sferele publice și private, bărbații și femeile din mediul rural și orașe „merg împreună mână în mână”. „Madrid este digital și este verde”, a spus șeful Executivului regional la închiderea conferinței de mediu Enchúfate a Madrid organizată de Madridiario.

„Dacă tehnologia este bine folosită și este prezentat ce este mai bun din fiecare companie și fiecare persoană, aceasta poate fi consumată într-un mod mai rațional și mai respectuos, care profită de oportunitățile din mediul rural, ferindu-l de vreme nefavorabilă, incendii și alte atacuri. ”, a adăugat Díaz Ayuso, care a evidențiat angajamentul Executivului regional față de economia circulară. În acest sens, el a amintit că Comunitatea Madrid a reciclat anul trecut 238.000 de tone de ambalaje casnice, a înregistrat 50% din mașinile electrice la nivel național și are Canal de Isabel II ca companie internațională de referință în managementul ciclului integral al apei. El a subliniat, de asemenea, proiectul Arco Verde al Executivului regional care prevede plantarea a peste jumătate de milion de copaci în toată regiunea; deschiderea primei fabrici de hidrogen verde din Spania, planificată pentru 2024; extinderea a 12% din suprafața Parcului Național Sierra de Guadarrama sau recuperarea a 23 de zone umede protejate, printre alte acțiuni.

Sursa: Comunitatea Madrid – Díaz Ayuso apără o economie inovatoare care generează locuri de muncă și are grijă de mediu: „Madrid este digital și verde”