#Madrid –

Președintele Comunității Madrid, Isabel Díaz Ayuso, a anunțat astăzi că guvernul regional procedează la reînnoirea automată a cererii de angajare a cetățenilor din municipiile cele mai afectate de DANA weekendul trecut și că pe tot parcursul acestei săptămâni au fost nevoiți să meargă. la biroul lor de referință pentru a efectua procedura.

„Acordăm prioritate, așa cum este normal, persoanelor afectate de DANA, în special locuitorilor din Navalcarnero, Villamantilla, Villa del Prado, Aldea del Fresno, Villamanta și El Álamo și, de exemplu, lucrăm pentru ca în aceste zile reînnoirea cererii de angajare poate fi sigilată automat, întrucât acești rezidenți au probleme evidente de mobilitate”, a explicat președintele după inaugurarea unui nou Oficiu pentru Ocuparea Forței de Muncă la Rivas Vaciamadrid.

În cursul acestei săptămâni, peste două sute de madrileni din aceste orașe și-au programat programarea la punctul lor de referință, facilitățile pe care Direcția Generală pentru Ocuparea Forței de Muncă a Ministerului Economiei, Finanțelor și Ocupării Forței de Muncă le are în orașul Móstoles.

În acest fel, e-mailurile sunt trimise persoanelor înregistrate din municipalitățile Navalcarnero (110), El Álamo (16), Villamanta (7), Villamantilla (9), Villanueva de Perales (3), Villa del Prado (25 ) și Aldea del Fresno (10), explicându-le măsura excepțională decisă de guvernul regional „pentru a evita strămutarea din cauza vremii nefavorabile din ultima perioadă”, după cum se precizează în comunicare.

În cazul în care săptămâna viitoare accesul între aceste locații nu a fost restabilit în mod normal, procesul de reînnoire automată va continua.

Indiferent de această inițiativă excepțională, Executivul regional are și Biroul Virtual de Angajareo resursă care încearcă să faciliteze viața de zi cu zi a solicitanților, și care le permite acestora să solicite înregistrarea în serviciile Direcției Generale și să acceseze toate serviciile acesteia pentru a îmbunătăți oportunitatea de a accesa un loc de muncă.

Sursa: Comunitatea Madrid – Díaz Ayuso anunță reînnoirea automată a cererii de angajare a cetățenilor afectați de DANA pentru a evita deplasările la birouri