#Madrid –

Președintele Comunității Madrid, Isabel Díaz Ayuso, a anunțat astăzi că, drept noutate pentru consolidarea canalelor de comunicare cu cetățenii, guvernul regional lucrează pentru ca solicitanții de locuri de muncă care îl autorizează să poată primi oferte de angajare și cursuri de formare prin WhatsApp, ca se face deja prin SMS pe telefoanele lor mobile.

Așa a afirmat șeful Executivului de la Madrid în cadrul inaugurării biroului de ocupare a forței de muncă Rivas Vaciamadrid, situat pe strada Marie Curie nr. 9, care are peste 1.000 de metri pătrați și unde se preconizează că vor fi deservite 10.000 de persoane în fiecare an, precum si toate firmele din zona.

Această nouă măsură este încă un instrument care se adaugă planului de modernizare care este realizat de Comunitatea Madrid pentru a oferi servicii de ocupare a forței de muncă cu spații mai mari și mai actualizate, centrate pe persoană, oferind îndrumare, formare și conexiune cu nevoile reale. a companiilor pentru plasarea lor în muncă.

Pe parcursul anului 2023, grație muncii de intermediere desfășurate de Serviciul Public Regional de Ocupare, 192.677 de persoane au obținut un loc de muncă, ceea ce reprezintă 39,1% din totalul angajărilor. Această rată de inserție este cu 14 puncte peste cea atinsă în 2019 (25,75%).

Spatiu pentru copii in Rivas Vaciamadrid

Cu 24 de posturi de îngrijire și patru locații diferite, dotările Rivas dispun de o cameră de îngrijire personalizată dotată cu un spațiu pentru copii pentru acei cetățeni care trebuie să vină cu copii. În prezent, acest sediu are aproape 4.000 de utilizatori cărora li se oferă servicii de intermediere precum îndrumare, ateliere și formare în certificate profesionale.

Pentru a le îmbunătăți angajabilitatea, au fost create posturi individuale pentru a crea un mediu de încredere mai mare între consilierul de carieră și cetățean. În acest fel, se face un diagnostic al fiecărei persoane, pe baza profilului său profesional, pentru a lucra aspecte precum curriculum vitae sau pregătirea pentru un interviu de angajare. În plus, pastilele de antrenament sunt efectuate folosind noile tehnologii pentru a cunoaște punctele slabe și punctele forte ale fiecărui utilizator în aspecte cheie atunci când își găsește un loc de muncă.

De asemenea, și pentru a întări atenția către reclamanții cu deficiențe de auz, această nouă locație dispune de un sistem de sonorizare în buclă magnetică, deja implementat în alte cabinete, care le permite acestora să primească în protezele auditive un sunet curat, cu volumul corespunzător și perfect inteligibil.

Sursa: Comunitatea Madrid – Díaz Ayuso anunță încorporarea WhatsApp pentru a informa locuitorii din Madrid care îl autorizează cu privire la ofertele de locuri de muncă și de formare