#Madrid –

În ședința sa de săptămâna aceasta, Consiliul de Guvernare al Comunității Madrid a aprobat investiția de 1,1 milioane de euro în administrarea unui centru rezidențial pentru mame însărcinate cu copii sub șase ani.

Este o resursă care are 30 de locuri și care oferă îngrijire cuprinzătoare care va oferi utilizatorilor servicii precum cazare temporară, întreținere și un proiect de intervenție individualizat pentru a-și realiza integrarea deplină și autonomie pe plan economic și personal.

Acesta este unul dintre cele două centre pe care le are regiunea, care încurajează și învățarea privind maternitatea și încurajează dobândirea de obiceiuri care vizează integrarea deplină a acesteia. Toți utilizatorii sunt sprijiniți într-o măsură mai mare sau mai mică, în funcție de nevoi, pentru inserția lor socio-laborală.

Aceste centre dispun de grădinițe proprii, destinate exclusiv rezidenților, pentru a garanta dezvoltarea cuprinzătoare a acestor minori și pentru a face posibilă concilierea vieții de familie cu cea profesională. Până acum, în 2023, 55 de femei și 60 de minori au fost tratați.

Această măsură se înscrie în planul Executivului regional în favoarea maternității și se adaugă altora precum ajutorul de 500 de euro, începând din săptămâna 21 de sarcină, tuturor acelor mame însărcinate în vârstă de până la 30 de ani, dintre care pentru implementare, au fost depuse peste 17.000 de cereri și finanțarea acesteia a fost extinsă în acest an cu o dotare de 5,4 milioane.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid oferă îngrijire cuprinzătoare în centre rezidențiale mamelor însărcinate cu copii sub șase ani