#Madrid –

Președintele Comunității Madrid, Isabel Díaz Ayuso, a anunțat astăzi că, până la sfârșitul anului, guvernul regional va lansa un program-pilot, astfel încât medicii și pediatrii din Asistența Primară să poată trimite pacienții direct la specialiștii spitalului cu toate testele diagnostice deja solicitat chiar de la centrul de sănătate.

În acest fel, studiul clinic va fi accelerat și cetățenii își vor părăsi consultația la spital scurtând timpii și cu un diagnostic și tratament complet. Președintele a evidențiat această măsură după ce a inaugurat astăzi noul Centru de Sănătate Sevilla la Nueva, primul dispozitiv de acest gen lansat în actuala Legislatură. Aceste dotări au o investiție de 4,4 milioane de euro și vor oferi servicii celor 10.000 de locuitori ai acestui oraș.

Acest proiect este în concordanță cu agendele de absorbție a cererii implementate până acum, după cum a explicat președintele, în 102 centre de sănătate din regiune, de care au beneficiat deja aproape 3 milioane de madrileni, stimulând activitatea de asistență medicală și reducând timpii de programare la medicul primar.

Această reorganizare presupune generarea de noi consultații care sunt frecventate de un pool de până la 800 de profesioniști, ceea ce garantează că medicii de familie văd până la maximum 34 de pacienți pe zi și pediatrii 24, cu un timp de consultație de 10, respectiv 15 minute. . Peste această cerere se generează agenda suplimentară care permite ajustarea acestora.

Îmbunătățiri în remunerarea profesioniștilor

Șeful Executivului de la Madrid a indicat că Comunitatea a aplicat deja îmbunătățiri salariale lunare pentru profesioniștii la acest nivel de îngrijire pentru a păstra talentul și a le recunoaște munca. În ultimele luni, au beneficiat peste 5.000 de medici și pediatri.

Pe de altă parte, Díaz Ayuso a mai anunțat că săptămâna aceasta va fi publicat Ordinul pentru ca medicii din afara UE care au o diplomă de licență sau o diplomă în medicină și cu diploma corespunzătoare în medicină, să își poată presta serviciile în centrele noastre. specialitate cerută, eliberată sau aprobată în Spania.

Această măsură se va aplica în specialitățile declarate deficitare: Medicină de familie și comunitară și Pediatrie. Iar cerința de naționalitate va fi scutită pentru o perioadă de trei ani.

De asemenea, guvernul regional continuă să lucreze pentru reducerea angajării temporare. În acest sens, peste 34.000 de profesioniști vor fi încorporați ca personal statutar permanent înainte de 31 decembrie 2024; și că începând de anul viitor se vor desfășura competiții de transfer, cu o perioadă bienală, măsură foarte solicitată de profesioniști.

17 Consultații la Sevilla la Nueva

Instalațiile Sevilla la Nueva inaugurate astăzi înmulțesc spațiul existent anterior cu șase. Aceștia stau pe un teren de 3.200 mp, acordat de primărie, și au în total 17 consultații: 10 pentru medicină de familie și asistență medicală, două pentru pediatrie, alte două pentru asistență medicală în zona pediatrică, una pentru asistență socială, precum și ca zone de consultatie de sanatate bucala si moasa, cu sala de pregatire a nasterii sau de ingrijire a bebelusului.

De asemenea, are camere de urgență, extracție de probe, tehnici și cure, spații pentru personal și o parcare mare. Secțiunea tehnică a clădirii este completată de un rezervor geotermal, care este pionier în serviciul de Asistență Primară, prin care se folosește energia din subsol pentru obținerea apei calde menajere și a aerului condiționat optim.

Capacitatea de rezoluție a centrului va fi îmbunătățită datorită achiziției de echipamente cu ultrasunete care vor evita deplasările inutile. Este de așteptat ca un total de 22 de profesioniști să presteze servicii în acest spațiu.

Pe parcursul acestui trimestru vor intra în funcțiune noile centre de sănătate publică din Parque Oeste, din Alcorcón; Las Tablas, în cartierul Fuencarral-El Pardo al capitalei; și Centrul de Sănătate Navalcarnero II, în municipiul cu același nume. Lucrările de construcție începute anul acesta la Centrul de Sănătate Montecarmelo, din cartierul Fuencarral-El Pardo, avansează într-un ritm bun; Butarque, în Villaverde, și în Residencial Este de Parla.

Sursa: Comunitatea Madrid – Díaz Ayuso anunță că medicii primari vor economisi timp pacienților solicitând toate analizele în consultația lor pentru a-i trimite la spital