Comunitatea Madrid va investi 1,2 milioane de euro în următorii doi ani pentru relocarea familiilor din sectoarele 4 și 5 din Cañada Real Galiana până la trecerea acesteia prin Rivas-Vaciamadrid, cu 50% mai mult decât era planificat inițial (143.000 ), în timp ce Ripense consistoriul va contribui cu jumătate de milion.

Ministrul Mediului, Locuinței și Agriculturii, Paloma Martín, și primarul acestui oraș, Pedro del Cura, au semnat un acord încadrat în acordurile Comitetului Executiv al La Cañada Real Galiana în noiembrie anul trecut, pe această temă, o ședință la care au participat și consiliile orașelor Coslada și Madrid, precum și Delegația Guvernului.

După semnarea acordului, la care guvernul regional a contribuie cu mai mult de 70% din bugetul total, Martín a subliniat „predispoziția Comunității Madrid la înțelegerea totală și lucru coordonat cu diferitele administrații implicate pentru a căuta soluții comune la problema care există în această enclavă”.

Relocarile au avut loc Acestea vor fi distribuite în întreaga regiune iar profesioniștii Agenției pentru Locuințe Sociale (AVS) vor acorda atenție specializată tuturor celor afectați în funcție de nevoile acestora, realizând o urmărire ulterioară a integrării lor sociale și de cartier. Acest proces este completat de măsuri care vizează angajarea acestor persoane, care în acțiunile anterioare a dus la aproape 70% din familiile s-au integrat pe deplin în noile lor case.

“Scopul nostru este să găsim soluții și să asigurăm bunăstarea și siguranța celor care locuiesc în această zonă. Pentru aceasta, este esențială o abordare cuprinzătoare și coordonată a tuturor administrațiilor implicate”, a subliniat Martín.

Guvernul regional a semnat deja alte două acorduri cu consiliul municipal al acordurilor de capitală. a acestor caracteristici. Cu primul, al anului 780, s-au mutat 143 familii, iar al doilea, semnat în decembrie , va permite atingerea cifrei de 160, dintre care 29 au deja un proprietatea atribuită. Aceste acțiuni, promovate de AVS și Societatea Municipală de Teren și Locuințe, au o investiție comună de 29 milioane de euro, plătite la 70% de ambele administrații.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid va investi 1,2 milioane de euro în următorii doi ani pentru relocarea familiilor din Cañada Real pe măsură ce acestea trec prin Rivas