#Madrid –

Dr. Ernesto Soler, șef Otorinolaringologie

Șeful de Otorinolaringologie de la Spitalul Public Universitar Infanta Cristina, dr. Ernesto Soler Lluch, a fost selectat pentru a face parte din Grupul de lucru pentru Chirurgie Cap și Gât al Comitetului European de Examinare pentru Otorinolaringologie și Chirurgie Cap și Gât (EBEORL-HNS ). Acest organism, dependent de Uniunea Europeană a Medicilor Specialişti (UEMS), este responsabil de asigurarea armonizării cunoştinţelor şi practicii medicilor otorinolaringologi din Europa.

Grupul de lucru pentru chirurgia capului și gâtului al Consiliului European de examinare în otorinolaringologie, chirurgie cap și gât a fost creat în octombrie 2008. Odată cu adăugarea dr. Soler Lluch, există patru specialiști europeni (doi din Regatul Unit, unul din Irlanda și unul din Spania) care fac parte din Grupul de lucru pentru chirurgia capului și gâtului al Comitetului de examinare EBEORL-HNS.

Examenul pregătit de acest Comitet, care se desfășoară o dată pe an la Viena, nu este o alternativă la un examen național, ci mai degrabă o recunoaștere a calității asistenței medicale oferite de specialiști din Europa. Apelul este deschis candidaților din întreaga lume care pot certifica o diplomă ORL în țara de origine. Prin urmare, obiectivul său este stabilirea unui standard de calitate supranațional. Aproximativ 60% dintre candidați trec acest test, care îi acreditează cu cunoștințe profunde și practică medicală sigură în domeniul Otorinolaringologiei.

Pentru dr. Soler, „aderarea la acest grup de lucru înseamnă a avea posibilitatea de a participa la definirea liniilor care marchează calitatea îngrijirii în practica specialității, pe lângă recunoașterea internațională a carierei profesionale”.

Dr. Ernesto Soler este membru al Tribunalului de calificare din 2016. În 2018 a fost numit „Fellow de onoare” al aceluiași și anul trecut a primit Medalia de Onoare de la EBEORL-HNS din Viena, pentru meritele sale excepționale de examinator în procedura respectivă, al cărui grup de lucru pentru chirurgia capului și gâtului tocmai s-a alăturat.

Soler Lluch este licențiat în Medicină și Chirurgie de la Universitatea Complutense din Madrid, specialist în Otorinolaringologie, doctor în Medicină, licențiat în Drept și a absolvit programul de management superior în instituții sanitare la IESE. Societățile Spaniole și Madrid de Otorinolaringologie și membru al Societății Spaniole-Germane și se află în registrul specialiștilor în Otorinolaringologie al Consiliului Medical General (Regatul Unit).

Sursa: Comunitatea Madrid – Un medic specialist de la Spitalul Infanta Cristina, în comitetul de experți ai Otorinolaringologiei Europene