Credincioși programării noastre de vineri, vă propunem câteva dintre cele mai bune activități pentru a profita la maximum de weekend, din mâna muzicii, teatrului, expozițiilor, magiei și spectacolelor de luat pe copii.

Melodii Jukebox (MUZICA) Auditoriul Paco de Lucía. Avenida de las Águilas, 2ª

Muzica live a orchestrelor de jazz prin excelență, formațiile mari născute în ani 20 din secolul trecut care și-au atins splendoarea în deceniile din 20 la 35 , o programare este făcută la Auditoriul Paco de Lucía în luna februarie, în cadrul primului Festival Latin Big Band. În acest cadru, programul de proximitate culturală 21 districts a programat Jukebox Melodies, un concert susținut de Mad Sax Big Band, al cărui repertoriu variază de la swing la rock, inclusiv prin melodii din coloane sonore de neuitat și ritmuri latine pline de savoare. Formația, condusă de profesorii Costanzo Laini și Paco Márquez, are ca principali protagoniști saxofoanele capabile să se transforme în trompete și tromboane, demonstrând astfel marea versatilitate a instrumentului.

A fost. TEATRU DE OBIECTE. A fostQuinta de los Molinos Open Space. Strada Juan Ignacio Luca de Tena,

Copiii de la 8 ani și părinții lor se pot bucura fără cuvinte de acest spectacol care, din umor, vorbește despre singurătate, pierdere și înrădăcinare. Un omagiu adus lumii rurale și tuturor poveștilor care dorm, ca cele ale atâtor orașe, sub apele care într-o zi au fost păduri, pășuni, culturi, școli sau festivaluri. Piesa, care a primit Premiul pentru cel mai bun spectacol de păpuși (FETEN 750 ), prezintă o femeie care refuză să-și părăsească lumea, redusă la o insulă de piatră după construirea unei mlaștini.

Insula Monștrilor (FILME PENTRU COPII)Cineteca Madrid . Plaza de Legazpi, 8

Tot pentru cei mici, Cineteca ofera asta Duminică, în sesiunea matinală pentru copii, acest film de animație mexican care vorbește despre un subiect care este foarte de actualitate acum, dar din păcate nu este nou: bullying-ul. Lucas este un copil obișnuit, care uneori trebuie să evite bătăușii de la școală. Într-o zi, în timpul unei petreceri de Halloween, descoperă că în fața colegilor săi de clasă se poate transforma într-un monstru uriaș. Hotărât să afle adevărul despre originea sa, tânărul va începe o călătorie în căutarea Insulei Monștrilor, loc în care va descoperi că o altă familie este posibilă.

Taurier 25 ani. Călătorie în inima unei reviste mitice Fernán Gómez. Centrul Cultural al Vilei. Plaza de Colón, 4

Matador este un proiect unic. O revistă care apare doar o dată pe an și al cărei conținut, format, hârtie, tipărire și design au făcut din ea un reper în cultura contemporană. El este acum 18 ani și Fernán Gómez o sărbătorește cu această mostră inclusă în Festivalul de Design de la Madrid care se desfășoară în luna februarie în diferite spații ale orașului. Expoziția reunește o selecție a celor mai remarcabili autori care au participat la numerele sale. Lucrări de Eduardo Chillida, Marina Abramovic, Chema Madoz, Alberto García-Alix, Ramón Masats, Cristina García Rodero sau Miquel Barceló, printre alții, care împreună cu reproducerea reportajelor și a textelor oferă o viziune globală asupra lumii culturii în ultima perioadă. sfert de secol. Puteți vedea și ediția limitată Matador 25 Años, după lucrarea Periscope, de Luis Gordillo.

Expo Matador. Periscop 1998, opera lui Luis Gordillo Bătălia de la absenți (TEATRU) Teatrul Spaniol. Camera principală. Strada Prințului,

Puterea, războiul și consecințele sale dezastruoase. Bătălia absenților, opera companiei La Zaranda, pe care o puteți vedea în acest weekend la Teatro Español, se învârte în jurul acestei teme. Trei actori clasici din această formație andaluză, Gaspar Campuzano, Enrique Bustos și Francisco Sánchez, joacă trei soldați care se întorc de pe front după ce au pierdut o bătălie. În timp ce merg, vorbesc și se gândesc la eșecul lor, la viață și la moarte. Prin mărturiile și experiențele lor, ei retrăiesc conflictul și își imaginează cum ar fi fost viața lor dacă ar fi fost învingători. Un montaj care aprofundează în sensul vieții și a ceea ce se ascunde în viața de apoi.

Gala Internațională de Magie pe scenă Gala internațională de magie INMAGIC Preț Teatru de circ. Runda din Atocha, 20

Cei mai buni magicieni din lume revin la anual întâlnire cu Teatro Circo Price la Gala Internațională a Magiei pe scenă. În această emisiune veți putea admira numerele belgianului Laurent Piron, actual campion european la magie; specialistul coreean în manipulare Yu Hojin, campion mondial și aclamat de toți magicienii din lume datorită perfecțiunii sale tehnice; jonglerul rus original Victor Moiseev și amuzantul Hakan Berg, care vine din Suedia pentru a parodia numerele mitice cu porumbei. Spaniolul Inmagic demonstrează cum poți capta atenția a mii de urmăritori de pe rețelele de socializare cu trucuri de magie directe, iar englezul David Climent este arhitectul marilor iluzii într-un ritm amețitor. Ca punct culminant, Jorge Blass împărtășește publicului iluzii inedite create pentru festival.

Sursa: 95980 Planuri culturale pentru weekend )