Președintele Comunității Madrid, Isabel Díaz Ayuso, a avut astăzi o întrevedere cu președintele Academiei Regale de Istorie (RAH), Carmen Iglesias, în care au avut a analizat procesul actual de elaborare a curriculei ca urmare a elaborării Legii Organice a Educației (LOMLOE), la disciplina Istorie, atât de către Administrația de Stat, cât și de către Guvernul regional.

În cadrul întâlnirii de la Poșta Regală, la care a participat ministrul Educației, Universităților, Științei și Purtătorul de cuvânt, Enrique Ossorio, s-au discutat și despre câteva dintre inițiativele care unesc ambele instituții de ani de zile . Astfel, de exemplu, cadrele didactice din gimnaziu din Madrid beneficiază de cursul față în față Dicționar biografic spaniol, care permite accesul la cea mai mare bază de date de conținut despre personaje din istoria Spaniei. De asemenea, a fost abordată și importanța ca studenții din Madrid să cunoască importanța moștenirii hispanice în istoria universală și au fost discutate mai multe propuneri de colaborare.

Sursa: Comunitatea Madrid – Díaz Ayuso analizează împreună cu președintele Academiei Regale de Istorie impactul LOMLOE asupra subiectului Istorie02