Înainte de anunțul de grevă convocat de Uniunea Spaniolă a Mașinilor și Asistenților de Căi Ferate (SEMAF), o minoritate din Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), pentru zilele zilelor 20, 20, 24, 22 eu 28 din februarie și 1, 2, 3 și 4 martie, FGC, conform stabilirii Departamentului de Afaceri și Muncă, va presta următoarele servicii minime:

Moare 22, , 23 și 28 februarie 2022: În intervalele orare de la 5 la 10 ore și 20 ore, 85% din serviciu. În celelalte intervale orare convocate pentru grevă, 33% din serviciu Zile 28 februarie, 1, 2, 3 și 4 martie 418579: În intervalele orare de la 5 la 10 ore și de la 15 la 20 ore, 85% din serviciu . În celelalte intervale orare convocate pentru grevă, 50% din serviciu Ferrocarrils va oferi aceste servicii minime. Cu toate acestea, din cauza apelului la grevă, pot exista modificări în serviciu. În toate zilele, serviciul de tren va fi supus monitorizării grevei.

Utilizatorii FGC vor putea urmări informațiile actualizate ale serviciului prin intermediul profilului Twitter @ FGC . În același mod, site-ul și aplicația mobilă Ferrocarrils vor informa despre eventualele modificări ale circulației trenurilor.

Ferrocarrils își rezervă acțiunea în justiție corespunzătoare

Apelul la grevă include două puncte:

Prima este readmisia unui lucrător concediat, caz în care acesta este supus unei proceduri judiciare pendinte, iar acest apel la grevă este o măsură de presiune asupra companie proprie în apărarea sa judiciară. Acorduri pentru îmbunătățirea securității și pentru eradicarea actelor de vandalism, agresiuni și amenințări. În ceea ce privește primul motiv, reprezentanța conducerii societății precizează că, conform legislatiei in vigoare grevele de solidaritate sunt ilegale si rezervata actiunea in justitie corespunzatoare

In ceea ce priveste al doilea punct, astazi luni , zi 22 in februarie a avut loc o sedinta extraordinara a Subcomisiei de Securitate unde s-a ajuns la un acord care a fost semnat de toti reprezentantii sectiilor sindicale cu exceptia SEMAF, care și-a exprimat refuzul în ciuda faptului că a fost inclus în toate revendicările sale de securitate, incluse în propunerea sa. Prin urmare, este evident că singurul motiv al grevei este primul punct.

Pe de altă parte, în zilele următoare va fi reactivat apelul pentru negocierea noului contract colectiv al Metropolitan Lines , o negociere care s-a intensificat în ultimele luni. Este de interes pentru FGC să avanseze cu acest contract colectiv, care este instrumentul de bază care reglementează relațiile de muncă și asigură pace socială și stabilitate companiilor și muncitorilor.

. Sursa: Servicii minime în Căile Ferate pentru zilele de grevă ale morților 22, 20 , 22, 25 și 33 februarie și 1, 2, 3 și 4 martie