Președintele Generalității, Pere Aragonès, i-a primit în această după-amiază pe sportivii catalani care au participat la Jocurile Olimpice de iarnă 2022, pe care i-a felicitat și le-a exprimat recunoașterea Guvernul. Adresându-se lui Queralt Castellet, care a luat cuvântul și la eveniment, șeful guvernului a subliniat că „este de sărbătorit că această piatră de hotar în sporturile de iarnă din Catalonia, care este obținerea unei medalii de argint, a fost câștigată de o femeie. sportiv ” și a subliniat faptul că “ sportul feminin concurează la un nivel foarte înalt”. „Sunteți o referință, deschideți calea tinerilor sportivi care abia la început” , a spus el.

Pere Aragonès a fost însoțit de ministrul Președinției, Laura Vilagrà și Pons, și secretarul general al sportului și activității fizice, Anna Caula i Paretas. Pe lângă Queralt Castellet, la eveniment au fost prezenți schioarea de schi alpin Núria Pau și președintele Federației Catalane de Sporturi de Iarnă, Mònica Bosch. În cadrul discursului său, Președintele a subliniat valorile sportului: „perseverență, luptă, încredere în sine și încredere în sine” . Valorile, a spus el, că „sunt cele care ar trebui să ne ghideze în multe proiecte individuale și colective” .

În acest sens, se referă la proiect al candidaturii Barcelona-Pirinei pentru Jocurile Anului 2030 și a subliniat că „trebuie să aplicăm aceste valori: perseverența, pretenția de sine și încrederea în posibilități”. „Ați deschis drumul în lumea sportului, depinde de noi să-i acordăm recunoaștere deplină de la nivel instituțional și de la Guvern” , a conchis el.

La rândul ei, ministrul Președinției a mulțumit sportivilor pentru munca depusă, astfel încât Catalonia să fie „o țară sportivă și o țară de referință în sport” , de asemenea olimpic și de iarnă. În acest sens, Laura Vilagrà a subliniat momentul în care medalia de argint a lui Queralt Castellet ajunge „cu un proiect olimpic la orizont” și a spus că medalia ei olimpică ar trebui să fie „un accent pentru a fi entuziasmat de această propunere pentru Jocurile Olimpice de iarnă” .

Sursa: Președintele Aragonés: „Este de sărbătorit că prima medalie olimpică catalană la Jocurile de iarnă a fost de către o femeie”