Morant a subliniat că Ministerul Științei și Inovării a investit în total 7 milioane de euro în Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili pentru 37 de proiecte de cercetare în domeniul sănătății.

Mai exact, s-a referit la proiectul în care lucrează Grupul de Cercetare în Genetică și Mediu în Psihiatrie al Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili și al Hospital Universitari Institut Pere Mata, cu care s-a întâlnit la Hospital Universitari San Joan din Reus.

Acest grup de cercetare elaborează un protocol clinic pentru a avansa în diagnosticul bolilor mintale precum autismul, tulburările bipolare sau schizofrenia și a primit 1,7 milioane de euro de la Ministerul Științei și Inovării prin PERTE pentru Vanguardia Health, un proiect strategic de redresare și transformare economică. dotat cu peste 1.600 de milioane de euro investiții publice.

„Boloanele psihice sunt de obicei foarte invizibile din cauza stigmatizării sociale, dar avem nevoie și de cercetări asupra acestor boli. Ne dorim ca fondurile europene din Planul de Recuperare, Transformare și Reziliență să aterizeze pe proiecte specifice ca acesta pentru a îmbunătăți sănătatea oamenilor”, a spus el. a asigurat ministrul.

Morant sa întâlnit, de asemenea, cu cercetători de la Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili, care lucrează la proiecte finanțate de Ministerul Științei și Inovării sau care au fost angajați prin programele Miguel Servet și Ramón y Cajal ale ministerului.

„Suntem clar convinși că știința și inovarea sunt pârghii pentru viitor și pentru transformarea socială și, de asemenea, pentru atragerea de talente”, a spus el.

Investiția Ministerului Științei și Inovării în CataloniaÎn timpul vizitei sale la Reus, ministrul a apreciat, de asemenea, cercetările efectuate de Catalonia și a subliniat că această comunitate este o forță motrice a cercetării+D+I în țara noastră.

Morant a subliniat că, de când Pedro Sánchez era președinte al Guvernului, Catalonia a primit peste 1.800 de milioane de euro pentru proiecte de cercetare și inovare.

Etichete: Plan de recuperare, transformare și reziliență PERTE Sursa: Guvernul Spaniei – Diana Morant subliniază angajamentul Guvernului Spaniei pentru sănătatea oamenilor prin știință