Vicepreședintele II și ministrul Muncii și Economiei Sociale, Yolanda Díaz, a semnat un memorandum cu omologul său român Marius-Constantin Budăi pentru consolidarea instrumentelor de cooperare bilaterală în domeniile Inspecției Muncii și politicilor de ocupare a forței de muncă promovate prin Serviciul Public de Stat pentru Ocuparea Forței de Muncă (SEPE). când vine vorba de coordonarea în comun a problemelor de interes bilateral în Consiliul de Miniștri al Uniunii Europene pentru Ocuparea Forței de Muncă și Politică Socială, precum și în alte foruri ale Comisiei Europene. „Ambele țări știu cât de important este să faci parte din proiectul european, un proiect deschis, incluziv și social”, a subliniat ministrul Díaz înainte de a semna protocolul.

Spania SUA și România au menținut de ani buni un grad bun de înțelegere în relațiile socio-muncă. Acest memorandum are ca scop aprofundarea și progresul în schimbul de informații și bune practici.

În opinia lui Díaz, lucrătorii ambelor țări apreciază că ambele țări își coordonează pozițiile în discuții care au loc la Bruxelles. Vicepreședintele a discutat cu ministrul român al Muncii și Solidarității Sociale prioritățile pe care le va promova președinția spaniolă a Uniunii Europene în perioada 2023 și a solicitat sprijinul României pentru realizarea unei directive privind munca pe platformele digitale care să protejeze fără subterfugii prezumția de angajare a acestor lucrători, precum și dreptul acestora la informarea algoritmică și controlul asupra Inspectoratul Muncii. „Cred că aceste summit-uri contribuie la ceva foarte mare: să continue transformarea Europei și să îmbunătățească viața oamenilor care lucrează din Spania și România”, a concluzionat vice presedinte.

Vicepreședintele II și ministrul Muncii și Economiei Sociale, Yolanda Díaz, și omologul său român Marius-Constantin Budăi, în cadrul I-ului Summit Spanio-Român a avut loc la Castellón .

Mai multe informații Sánchez ia subliniat lui Ciucă relația strânsă dintre Spania și România și angajamentul lor față de cadrul european și securitatea continentul Sursa: Guvernul Spaniei – Munca intareste colaborarea cu Romania Inspectoratul Muncii și SEPE 2022