#Spania – Ministrul Științei și Inovării, Diana Morant, a subliniat vineri la Valencia că Guvernul Spaniei va participa la reconstrucția orașelor ucrainene prin știință.

Ministrul a subliniat că Ministerul Științei și Inovării a primit peste douăzeci de cercetători din Ucraina la Consiliul Superior pentru Cercetare Științifică (CSIC) și la Centrul de Cercetare Energetică, de Mediu și Tehnologic (CIEMAT).

„Obiectivul nostru este să obținem o primire reală în aceste centre, care să le ofere posibilitatea de a-și continua activitatea de cercetare și de a nu avea o pauză în cariera. În plus, ne dorim ca știința pe care o fac în Spania să poată servi și în reconstrucția Ucrainei”, a declarat el.

Ministrul a vizitat INGENIO, un institut comun al Consiliului Superior pentru Cercetare Științifică (CSIC) și al Universității Politehnice din Valencia, unde cercetătoarea ucraineană Oksana Udovyk lucrează la un proiect de reconstrucție echitabilă, verde și participativă a orașelor ucrainene.

Udovyk a venit la Institutul INGENIO în octombrie anul trecut, datorită programului CSIC de cooperare științifică cu Ucraina. Până atunci, Oksana a lucrat pentru Națiunile Unite la Kiev, la proiecte legate de inovație, dar izbucnirea războiului a împiedicat-o să continue această muncă.

La un an de la începutul războiului din UcrainaMorant a subliniat că este o zi complicată și tristă pentru că se sărbătorește prima aniversare de la începutul unui război nedrept, care nu ar fi trebuit să aibă loc niciodată. „Este o agresiune a Rusiei împotriva Ucrainei și de la Uniunea Europeană înțelegem că este o agresiune împotriva democrațiilor, libertăților și integrității popoarelor”, a spus el.

În acest sens, el a reafirmat sprijinul pentru Ucraina al Guvernului Spaniei, care a însoțit din prima zi bărbații și femeile ucrainene cu ajutor umanitar și militar.

Ministrul Științei și Inovării, Diana Morant, și cercetătoarea ucraineană Oksana Udovyk.

Etichete: Ucraina Ajută Ucraina Sursa: Guvernul Spaniei – Diana Morant: „Guvernul Spaniei va participa la reconstrucția orașelor ucrainene prin știință”