Fondul de sprijin pentru investiții industriale productive (FAIIP ), promovat de Ministerul Industriei, Comertului si Turismului si administrata de societatea publica SEPIDES, a aprobat finantarea prin imprumuturi pentru inca patru proiecte noi in valoare totala de . , 7 milioane de euro.

Executarea cele patru proiecte aprobate vor presupune o investiție totală mai mare de 85,6 milioane de euro și crearea a mai mult de 250 locuri de muncă.

Ministrul Industriei, Comerțului și Turismului, Reyes Maroto, a reamintit că „acest fond de sprijin pentru investițiile industriale productive se dovedește a fi un instrument de finanțare eficient pentru consolidarea sectorului nostru industrial și vom continua să aprobăm proiecte industriale importante în conj parte a teritoriului spaniol. Este o dovadă în plus a deciziei ferme a Guvernului de a contribui la reindustrializarea țării noastre prin generarea de noi capacități productive și locuri de muncă de calitate. În plus, proiectele care au fost aprobate sunt foarte relevante deoarece sunt investiții în teritorii precum León, Zamora, Girona, Pontevedra sau Murcia unde este necesară consolidarea capacităților industriale și prin aceasta contribuim la așezarea populației și la combaterea demografică. provocare.

Patru proiecte aprobatePrimul proiect corespunde firmei LatemAluminium, dotata cu ,4 milioane de euro. Obiectivul este lansarea unei noi industrii circulare a aluminiului în Castilla y León. În acest scop, compania a întreprins un proiect de investiții care îi va permite să se doteze cu două centre de producție, în Villadangos del Páramo (León) și Villabrázaro (Zamora), pentru producția de aluminiu secundar din resturi de aluminiu și producția de aluminiu natural. si, respectiv, bobina de aluminiu lacuita.

Din punct de vedere al productiei va insemna mai mult decat dublarea capacitatii de productie a aluminiului a companiei, precum si demararea un laminor și linii de tăiere pentru produse arhitecturale inovatoare din aluminiu cu formate neobișnuite. Compania prevede crearea de 251 locuri de muncă (41 în Villadangos del Páramo și 210 în Villbrázaro).

Al doilea proiect aprobat corespunde Ecobox, cu sediul în municipiul Lorca (Murcia). Va fi finanțat cu un împrumut de la 652.000 euro pentru a achiziționa matrițe pentru sectorul de salate gata să consum, matrițe pentru sectorul preparatelor din carne și o mașină de injectare pentru fabricarea tăvilor pentru preparate pre-gătite. Această investiție va permite companiei să diversifice tipul de tăvi și containere din plastic pe care le produce în prezent și să-și extindă baza de clienți.

Al treilea proiect este cel al companiei Porto Panaderos, din provincia Pontevedra, pentru o sumă de 364. euro. Proiectul constă în transferul vechilor unități de producție la o fabrică de producție mai mare. În noua locație, compania va continua cu liniile de producție de panificație, patiserie și ciocolată.

Aceste noi facilități vor permite companiei să își mărească capacitatea de producție , in principal datorita investitiei in cuptoare noi si camere reci, cu care va realiza doua noi linii de productie de panificatie, una in cuptor electric si cealalta in cuptor pe lemne, avand nevoie de capacitate de racire. Unul dintre elementele cheie ale proiectului este că capacitatea de depozitare a aluatului proaspăt va fi înmulțită cu patru.

Al patrulea proiect corespunde companiei Gest Plast Banyoles din provincia Girona, cu un împrumut de 251 . euro . Proiectul constă în automatizarea sistemului integral de alimentare al companiei. Îmbunătățirea tehnologică trece prin înlocuirea unei mașini de injecție care va fi total electrică, în loc de hidraulică, și se aplică liniilor de produse destinate sectorului ventilației, sectorului electric și sectorului pieselor pentru piscine. Această mașină va permite obținerea unei productivități și precizie mai mari prin reducerea timpului.

Fond de sprijin pentru dezvoltarea industrială

Echipat cu 364 milioane de euro pentru anul , Fondul urmărește stimularea dezvoltării industriale, consolidarea competitivității și menținerea capacităților industriale ale teritoriului.

Odată cu aprobarea acestor patru noi proiecte, sunt deja acceptate în total 9 cereri pentru un total de 33,1 milion de euro și crearea a mai mult de 710 locuri de muncă. FAIIP finanţează societăţi comerciale private şi cooperative care dezvoltă sau vor dezvolta o activitate industrială productivă şi servicii industriale, indiferent de mărimea acestora, sprijinind crearea şi transferul de unităţi, precum şi m îmbunătățiri și/sau modificări ale liniilor și proceselor de producție. Implementarea productivă a tehnologiilor „Connected Industry 4.0” este inclusă în mod expres. și acțiuni în liniile care vizează sustenabilitatea mediului.

De pe portalul SEPIDES sunt disponibile toate informațiile legate de Fond și acces la prezentarea cererilor de finanţare. Ministerul Industriei menține serviciul de consiliere gratuită Finanțe_Industrie pentru antreprenorii industriali care doresc să exploreze posibilități de finanțare publică, oferind, de asemenea, informații și consiliere cu privire la acest nou fond.

Mai multe informații Fondul de sprijin pentru investiții industriale productive (FAIIP) 020322 Sursa: Guvernul Spaniei – Industria aprobă alte patru proiecte cu Fondul de sprijin pentru investiții industriale productive pentru 60,7 milioane de euro