Președintele Comunității Madrid, Isabel Díaz Ayuso, a adunat astăzi unul dintre premiile celei de-a III-a ediții a Premiilor Călătorilor, organizate de Periodista Digital, în semn de recunoaștere a guvernului regional pentru „marea sa contribuție la turism”. Ziarul online, care deține o revistă dedicată reportajelor despre călătorii și industria turismului, recompensează companiile, oamenii, țările și instituțiile pe care Consiliul de redacție le consideră că au contribuit cel mai mult ca această activitate să continue să fie un element dinamic al Destinațiilor.

Comunitatea Madrid a ajuns în noiembrie 2022 cu mai mulți turiști naționali decât în ​​2019 și cu o recuperare a vizitatorilor străini aproape de 80%, fără deschiderea piețelor asiatice și cu estimarea închiderii anului cu peste 6 milioane de turiști internaționali. Cheltuielile totale ale călătorilor din alte țări până în acea lună au atins 90% din nivelul pre-pandemie. Aceste cifre relevă o mai mare reactivare a cheltuielilor, în concordanță cu angajamentul Executivului regional pentru turismul de mare valoare, întărit de creșterea și îmbunătățirea ofertei care a avut loc datorită sectorului și care va continua și anul acesta cu șase noi deschideri și lucrări de remodelare în trei hoteluri emblematice.

Sursa: Comunitatea Madrid – Díaz Ayuso primește un premiu de la Travelers Awards pentru Comunitatea Madrid pentru „marea sa contribuție la turism”