În luna martie INEM anunță o creștere a numărului de șomeri care în Comunitatea Valenciană au ajuns la 513.588 persoane. Aceasta face ca, după Catalunia, Comunitatea Valenciană să fie a doua din Spania în ceea ce privește creșterea numărului de șomeri în luna trecută. În interiorul Comunității, Provincia Valencia este pe primul loc la creșterea numărului de șomeri în cifre absolute, deși procentual se situează în frunte provincia Castellon. Domeniile cele mai afectate, în ordine descrescătoare au fost: serviciile, construcțiile și agricultura.

 

Trebuie spus de asemenea că această creștere a șomajului a fost de trei ori mai mică comparativ cu aceeași lună a anului trecut. Aceste date fac să se aștepte cu interes rezultatele conferinței care va avea loc în Valencia între 12 și 16 aprilie și care va reuni peste 2.000 de experți ce vor dezbate Planul European de Recuperare Economică 2010-2013.

Acest plan acordă o importanță crescută cercetării, inovării și dezvoltării tehnologice care vor consolida în Europa economia bazată pe cunoaștere. În acest sens au fost definite patru teme importante: edificii eficiente energetic, fabrici ale viitorului, internetul viitorului și automobilele ecologice.