Aproximativ 2.000 de persoane au fost prezente, pe 25 martie, la festivitatea de inaugurare a aeroportului din Castellon. In anul 2002, presedintele regiunii Castellon, Carlos Fabra, a primit aviz favorabil pentru constructia unui aeroport de la premierul Spaniei de atunci, Jose Maria Aznar.

In 2004 au inceput lucrarile, termenul initial de finalizare fiind anul 2007, insa, din cauza diverselor probleme aparute pe parcurs, acesta s-a prelungit pana in 2011. Aeroportul a fost inaugurat in prezenta lui Carlos Fabra si a lui Francisco Camps, presedintele guvernului Comunitatii Valenciene, insa nu se stie inca data la care noul centru va deveni operativ. Pentru ca avioanele sa poata ateriza si decola din Castellon este nevoie de o autorizatie speciala de la Ministerul Transporturilor si Constructiilor. Autoritatile regionale preconizeaza ca, daca nu vor interveni alte probleme, se va obtine autorizatia in aceasta vara.

Investitia totala de pana acum se ridica la 151 de milioane de euro, iar aeroportul dispune de un terminal de 10.000 de metri patrati si de o pista de 2.700 de metri, capacitatea sa fiind de 1,5 milioane de pasageri pe an. Printre companiile interesate in prezent sa opereze la Castellon se numara Swiss, Air Berlin, Ryanair, Air Nostrum si Jet2. De asemenea, se vor purta discutii si cu companiile Blue Air si Wizz Air.