Ministerul Afacerilor Externe informează că două persoane care își desfășoară activitatea în cadrul Ambasadei României în Regatul Spaniei au fost testate pozitiv cu COVID-19. Starea celor două persoane este bună.

Au fost dispuse măsurile care se impun în relația cu autoritățile din statul de reședință, respectiv măsuri de protecție pentru restul colectivului misiunii diplomatice și familiile acestora.

MAE menționează că, în acest context, activitatea Ambasadei României în Regatul Spaniei va fi suspendată temporar, având în vedere necesitatea ca personalul misiunii să intre în autoizolare.

Totodată, MAE precizează că activitatea secției consulare este suspendată temporar, fiind preluate doar cazurile urgente.

Românii care sunt afectați de pandemie și sunt temporar în Spania pot apela la telefonul înființat de MAE.

Dacă sunteți în străinătate și doriți să aflați informații legate de prevenirea infectării cu virusul COVID-19 (Coronavirus), puteți apela numărul de telefon: 0040 21.320.20.20 din orice rețea, cu tarif normal, 24 de ore din 24.
Linia telefonică este destinată strict informării cetățenilor și nu este un număr de urgență!

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români aflați în situații dificile: – să contacteze misiunea diplomatică sau oficiul consular din statul în care se află: www.mae.ro/romanian-missions
sau să apeleze numărul de telefon 00 40 21 431 20 59 pentru notificarea prezenței în statele în care se află la acest moment și comunicarea datelor de contact.

Informații de interes pentru studenți/elevi/cadre didactice aflate în programe de mobilitate în afara granițelor sunt disponibile pe site-ul: www.erasmusplus.ro