Michael Jackson le-a lăsat urmaşilor săi o avere imensă, dar pe care o vor putea cheltui doar de la 30 de ani, iar la 40 de ani vor avea acces la toată moştenirea. În aceste condiţii, copiii lui Michael vor fi nevoiţi să-şi câştige singuri averea ca apoi, la maturitate să nu mai aibă nici o grijă în privinţa banilor.

Regretatul cântăreţ le-a lăsat copiiilor săi 26 de milioane de euro pentru fiecare, bani care vor intra în posesia lor doar la 40 de ani. În testamentul lui Michael, din 2002, se stabileşte că fiilor săi le va reveni o parte importantă din avere, adică 40% din sumele păstrate în fondul său de investiţii, evaluat la 235 de milioane de dolari.

Un alt procent, tot de 40 %, a fost destinat mamei artistului, Katherine şi restul de 20% din avere va fi donat acţiunilor caritative. Dar dacă mama lui Michael poate deja să cheltuiască partea sa de moştenire, copiii cântăreţului vor fi nevoiţi să aştepte până la 35 de ani că să primească jumătate din bani şi până la 40 ca să poate dispune de toţi banii.

Pe lângă asta, dacă bunica moare înainte să cheltuiască toţi banii, sumele rămase vor trece în contul copiiilor. Cu excepţia mamei şi copiiilor săi, Michael Jackson nu a lăsat nimic drept moştenire celorlalţi membri ai familiei.