#Spania – Acțiunea, care se va desfășura în diferite țări ale Spațiului Economic European, va fi coordonată de Biroul Unic de Legătură al Rețelei de Cooperare pentru Protecția Consumatorului (CPC) al Direcției Generale pentru Consumatori și vor participa și autoritățile competente. comunități autonome.

În acest scop, în următoarele săptămâni, Comisia Europeană (CE) și autoritățile naționale ale rețelei CPC vor efectua o cercetare online și vor examina publicațiile influențelor și creatorilor de conținut pentru a verifica dacă respectă obligațiile legale prevăzute în directivele europene.referitoare la practicile comerciale neloiale şi comerţul electronic.

Obiectivul este ca comerțul online să fie la fel de sigur și să ofere consumatorilor aceleași garanții ca și offline, întrucât legalitatea publicității pe rețelele de socializare este una dintre prioritățile comune ale autorităților europene în ceea ce privește protecția consumatorilor.

În paralel, CE a lansat Influencer Legal Hub, un spațiu care oferă informații cheie privind legislația europeană în domeniul protecției consumatorilor. Prin videoclipuri animate și resurse dezvoltate de experți academicieni, influențatorii pot afla despre obligațiile lor legale (în special, când, unde și cum trebuie să-și dezvăluie mesajele publicitare pe rețelele sociale) și ce drepturi au consumatorii atunci când cumpără produse sau servicii.

Prin această acțiune coordonată la nivel european, Ministerul Consumatorilor întărește protecția consumatorilor împotriva publicității pe care o primesc pe rețelele de socializare și, în special, a celei mai vulnerabile populații, precum minorii.

normele europene de protecție a consumatorilor.

Etichete: UE Sursa: Guvernul Spaniei – Consumul va investiga, împreună cu autoritățile regionale și europene, publicațiile influențelor pentru a evita publicitatea înșelătoare.