Ministrul Industriei, Comerțului și Turismului, Reyes Maroto , s-a întâlnit cu reprezentanți ai sectorului distribuției comerciale pentru a analiza efectele economice cele mai imediate ale conflictului ruso-ucrainean, în cadrul discuțiilor pentru configurarea planului național de răspuns la impactul războiului.

În cadrul ședinței, responsabilul portofoliului Comerț a transmis reprezentanților sectorului angajamentul Guvernului de a oferi soluții eficiente și imediate și a făcut apel la o responsabilitate comună pentru a ajunge la un acord și atenuarea crizei derivate din războiul din Ucraina și, mai ales, a ceea ce afectează creșterea costurilor pentru sectorul distribuție și comercial.

Reyes Maroto a a indicat că Ministerul lucrează deja la planul național de răspuns, a cărui aprobare este așteptată. a pentru martie viitor 29 și a invitat participanții să-și împărtășească evaluările asupra conținutului .

Întâlnirea de astăzi se adaugă la contactele pe care Secretarul de Stat pentru Comerț le întreține în mod continuu cu companii și asociații de exportatori care își desfășoară activitatea în Rusia și Ucraina din februarie anul trecut .

În același mod, a fost deschisă o căsuță poștală de interogări (empresas-rusia-ukrania@mincotur.es), în care aproximativ 300 solicitări de la companii cu interese în zonă.

În plus , există contact permanent cu firmele prin birourile comerciale și diferitele subdirecții, precum și videoconferințe periodice la nivel tehnic.

Întâlnirea au fost prezenți secretarul de stat pentru Comerț, Xiana Méndez; Aurelio del Pino, președintele ACES; Javier Millán-Astray, CEO al ANGED; Ignacio García Magarzo, CEO al ASEDAS; Rafael Torres, președintele Confederației Spaniole de Comerț; José María Bonmati, director general al AECOC; Julián Ruiz, secretar general al Confederației Spaniole de Comerț; Mauricio García Quevedo, director general al FIAB; Inmaculada Riera, Director General al Camerei de Comerț Spaniolă și Mercedes Alsina de la CEOE.

Mai multe informatii Web Ucraina Urgent Sursa: Guvernul Spaniei – Maroto analizează cu sectorul distribuției comerciale impactul războiului din Ucraina230322