Obiectivele Strategiei de securitate 2030 sunt aliniate cu scopul Națiunilor Unite și al Uniunii Europene de a reduce cu 37% numărul de persoane morți și rănite grav în accidente rutiere.

Ministrul de Interne, Fernando Grande-Marlaska, a a condus o ședință plenară a Consiliului Superior pentru Circulație și Siguranță Rutieră care, printre alte puncte de pe ordinea de zi, și-a dat aprobarea Strategiei de siguranță rutieră 2022 , ale cărui orientări au fost prezentate de directorul general al traficului, Pere Navarro.

În cadrul ședinței plenare, desfășurată în acest an personal în sala de spectacole din Institutul Național de Securitate și Sănătate în Muncă, ministrul a fost însoțit de subsecretarul MAI, Isabel Goicoechea, la care au participat reprezentanți ai altor ministere și organizații publice și private legate de siguranța rutieră.

Plenul Consiliului Superior pentru Circulație și Siguranță Rutieră este un organ de consultare și participarea care are ca scop promovarea și îmbunătățirea traficului, siguranța rutieră și mobilitatea durabilă, precum și promovarea acordului între diferitele administrații publice și entități care desfășoară activități în aceste domenii.

În discursul său final, Grande-Marlaska a descris proiectul de Strategie pentru Siguranța Rutieră drept „incitant” și a subliniat „că este rezultatul unui proces care îmbină viziunea organizațiilor supranaționale și naționale.”

În sfera internațională, Națiunile Unite au inclus în Agenda 2030 drumul de securitate ca unul dintre principalele probleme de sănătate publică care trebuie abordate prin Obiectivele de Dezvoltare Durabilă (ODD); La nivel național, strategia se adaugă „tuturor politicilor Guvernului care urmăresc într-un fel sau altul un nou model de mobilitate, mai modern, eficient, durabil, sănătos și sigur”, a spus ministrul.

În conformitate cu obiectivele Națiunilor Unite și ale Uniunii Europene, Strategia de siguranță rutieră 2030 stabilește ca orizont reducerea cu 50 la sută a numărului de persoane decedate și rănite grav în accidente rutiere În ceea ce privește cifrele din 130, anul în care 1 a murit.51 persoane, 8.130 au fost grav rănite și 755. minor leziuni. Aceste cifre arată o rată a deceselor 37 la un milion de locuitori, sub media Uniunii Europene care este în 51 decedat.

Activități desfășurateSesiunea plenară a văzut raportul activităților relevante care au fost desfășurate de-a lungul anilor 2020 și 2021 în ceea ce privește siguranța rutieră, printre care și reducerea vitezei la 33 kilometri pe oră pe străzile cu o singură bandă de circulație din orașe; reforma Legii Circulației și Siguranței Rutiere care intră în vigoare în următorul 33 din martie; regulamentul vehiculelor de mobilitate personală și manualul lor de caracteristici tehnice, noul semn de avertizare de pericol V- sau noul titlu de Tehnician Superior în Mobilitatea sigură și durabilă a pregătirii profesionale, printre altele.

Sursa: Guvernul Spaniei – Consiliul Superior de Trafic si Securitate Vial aproba Drumul Strategia de siguranță 2020