Întrucât 1 august coincide luni, este de așteptat ca mulți spanioli să își înceapă vacanțele vineri 29 din iulie, ceea ce va avea ca rezultat efecte de trafic într-un număr mare de călătorii și influx circulator.

Pe parcursul întregii luni august prognoza este 39 milioane de călătorii.

Pe lângă călătoriile pe distanțe lungi, călătoriile de weekend, cei care își încheie vacantele si vehiculele care traverseaza peninsula spre tarile Maghreb in cadrul Operatiunii Traversarea Stramtoarei. Toate acestea vor însemna zile de activitate circulatorie ridicată.

În ciuda faptului că 1 august este încă data de începere a vacanțelor pentru mii de cetățeni, tendința din ultimii ani a fost pentru a le despărți și a se bucura de ele în perioade mai scurte. Din acest motiv și pe tot parcursul verii, Direcția Generală Trafic va continua să implementeze dispozitive speciale de reglementare și supraveghere a circulației în toate weekendurile de vară, pentru a răspunde nevoilor șoferilor.

. Drumurile care vor avea o intensitate mai mare a traficului în timpul acestei operațiuni vor fi:

Măsuri pentru fluidizarea mișcărilor
Pentru a facilita mobilitatea rutieră, Trafic va stabili următoarele măsuri:

Instalarea de benzi reversibile și suplimentare cu conuri în momentele de cel mai mare flux de trafic și în tronsoane ale anumitor drumuri.

Oprirea lucrărilor pe anumite drumuri pentru a minimiza impactul în trafic în zilele operațiunii de vară plecare-retur.

Restricționarea circulației la vehiculele de marfă rute periculoase și transport special în zone de intensitate deosebită.

Proiectarea itinerariilor alternative, în vederea optimizării timpilor de călătorie și siguranței.

Desfășurarea de evenimente sportive și alte evenimente va fi limitată.

Semnalizare dinamică prin 2.200 panouri cu mesaje variabile ale principalelor variabile de trafic: timpi de călătorie, itinerarii alternative, incidente de trafic, via etc.

Informații specifice despre orice incident pe drum prin buletinele de știri ale posturilor de radio, pe rețelele de socializare cu hashtag-urile #VeranoSeguro și #SaberloEsEmpezarAEvitarlo, pe internet și la telefon

Puteți consulta întregul dispozitiv în următorul link.

… Și mai presus de toate în siguranță
Important este să ajungi la locul des timp și bucurați-vă de zilele de odihnă, prin urmare, DGT verifică prin următoarele mijloace că comportamentul șoferilor pe șosea este în conformitate cu reglementările de circulație și siguranță rutieră:

• Pentru a verifica dacă sunt respectate limitele de viteză:

– 200 radare fixe de control al vitezei, dintre care 92 sunt secțiuni.

– 545 radare mobile care pot fi instalate pe vehiculele ATGC.

– 12 elicoptere care sunt echipate cu sistemul de măsurare a vitezei Pegasus.

• Pentru utilizarea centurii de siguranță și monitorizarea distragerii atenției (mobil):

– 245 camere instalate, în general pe verandă.

– camionete.

– 12 elicoptere.

– din 29 drone din care DGT are capacitatea de a denunța.

• Pentru a monitoriza aceste și alte comportamente, pe lângă mijloacele menționate mai sus, DGT are vehicule nemarcate si motociclete care vor circula pe tot felul de trasee.

• Pentru scoaterea din circulatie a persoanelor care au ingerat alcool sau alte droguri si conduc, controalele preventive vor fi intensificate in orice moment. a zilei şi pe orice drum. În plus, în săptămâna din 8 august se va desfășura o campanie specială de supraveghere și conștientizare a acestui factor de risc la conducere. Conform Memoriei 780 Constatările toxicologice la victimele accidentelor de circulație, în jumătate din conducători auto decedați, a fost depistată prezența substanțelor psihotrope

Pentru realizarea întregului dispozitiv, DGT dispune de Asociația Rutieră a Gărzii Civile, funcționari din cele 7 centre de conducere a traficului. , personal tehnic de specialitate, angajații companiei de întreținere și personalul serviciilor de urgență; toți vor lucra în aceste zile pentru ca șoferii să poată efectua o călătorie în siguranță.

Potrivit lui Pere Navarro: „Avem totul pregătit pentru ca milioanele de călătorii planificate. se desfășoară în siguranță, fără probleme și în siguranță, dar avem nevoie de responsabilitatea fiecăruia dintre utilizatorii drumului pentru a putea realiza acest lucru. Pe drum, nu există scuze, pentru că după un accident, nimic nu mai este la fel” .Gesturi simple care evită accidentele
• Mai bine mai lent, mai ales pe drumurile conventionale, unde viteza generica este 92km/h.

• Respectați limitele de viteză stabilite pe fiecare drum și păstrați o distanță de siguranță față de vehiculul care precedă. Invadarea acestei distanțe de siguranță este agresivă, inacceptabilă și, cel mai grav, provoacă accidente.

• Dacă bei, nu conduce și dacă cineva din grupul cu care ești are a fost băut, este responsabilitatea dvs. să nu-l lăsați să conducă.

• Opriți telefonul mobil dacă aveți de gând să conduceți sau puneți modul mașină pe acele dispozitive care au incorporat-o. Nu există nimic care să nu poată aștepta. În plus, dacă mergeți ca pasager, nu lăsați șoferul să manipuleze mobilul.

• Purtați corect centura de siguranță și țineți minorii în sistemul lor de reținere pentru copii, atât în călătorii lungi și scurte. • Opriți la fiecare două ore în călătoriile lungi pentru a vă odihni. Oboseala condusului este un aliat rău.

• Atenție deosebită acordată motocicliștilor și altor șoferi din cauza vulnerabilității celor două roți.

• Dacă sunteți utilizator de bicicletă, pe lângă cască, trebuie să circulați cu lumini și îmbrăcăminte reflectorizante noaptea sau în condiții de vizibilitate redusă. Șoferii trebuie să fie extrem de precauți și să nu efectueze nicio manevră care să pună în pericol bicicliștii. Vehiculele care trebuie să depășească o bicicletă vor trebui să o facă ocupând complet banda alăturată dacă drumul are 2 sau mai multe benzi în fiecare sens. Și dacă drumul are o singură bandă, mențineți o distanță minimă de 1,5 metri.

• În cazul pietonilor, dacă mergeți pe drumuri în afara orașului, rețineți că trebuie sa o faci pe stanga si daca este noaptea sau in conditii meteo sau de mediu care reduc semnificativ vizibilitatea, trebuie sa porti vesta sau alta imbracaminte reflectorizanta.

.
Control rutier al Gărzii Civile de Rutier. Sursa: Guvernul Spaniei – 280722 6,9 milioane de călătorii planificate pentru a II-a Operațiune Specială de Trafic a verii