#Spania – Consiliul Superior al Sportului (CSD) îndeamnă Tribunalul Administrativ Sportiv (TAD) să-l suspende provizoriu pe Luis Rubiales, după ce acest organism, independent de CSD în acțiunile sale, a demarat vineri procedura de sancționare a mandatului pentru presupusa săvârșire a două persoane. infracțiuni grave.

Consiliul Superior al Sportului, care vinerea trecută și-a depus cererea motivată la Tribunalul Administrativ Sportiv împreună cu plângerile primite, îndeamnă acum TAD să-l suspende provizoriu pe Luis Rubiales.

În plus, Consiliul Superior al Sportului studiază posibilitatea de a contesta prin procedura contencios-administrativă decizia pe care Tribunalul Administrativ pentru Sport i-a comunicat-o vineri.

Astfel, procedura inițiată de Guvernul Spaniei ca răspuns la comportamentul inacceptabil al lui Luis Rubiales în timpul finalei Campionatului Mondial de Fotbal Feminin continuă.

Acțiunile CSDVinerea trecută, Consiliul Superior al Sportului a depus o cerere motivată la Tribunalul Administrativ Sportiv pentru o posibilă încălcare a articolelor 76.1a din Legea sportului (referitor la abuzuri de autoritate) și 14.h din Decretul Regal 1591/1992 (referitor la notorii și acte publice care amenință demnitatea sportivă sau decorul) de Luis Rubiales. Ambele încălcări sunt clasificate drept foarte grave.

În plus, vinerea trecută, Consiliul Superior al Sportului a înaintat la Tribunalul Administrativ al Sportului plângerile Ágora, Asociația Fotbaliștilor Spanioli, Asociația Femeilor pentru Sport Profesionist, Federația Asociațiilor de Femei Arena și Laurisilva, Împreună pentru Spania, Asociația Profesionist Liga de fotbal feminin, Miguel Ángel Galán și Sumar. Alte opt scrisori de la persoane fizice au mai fost primite de Consiliul Superior al Sportului.

Tribunalul Administrativ al Sportului, organ independent de CSD în acțiunile sale și care răspunde de soluționarea administrativ și în ultimă instanță a problemelor disciplinare sportive, vineri a început dosarul de sancționare pentru presupusa săvârșire a două abateri grave.

Articolul 62.2.c din Legea sportului subliniază că, printre atribuțiile de acțiune ale Consiliului Superior al Sportului, se numără „suspendarea cu motive, cu titlu preventiv, a președinției sau a celorlalți membri ai organelor de conducere, atunci când este inițiată împotriva proceduri disciplinare împotriva acestor persoane ca urmare a presupuselor abateri calificate drept foarte grave”.

Întrucât această presupunere nu s-a produs și Tribunalul Administrativ Sportiv a inițiat această procedură de sancționare pentru presupusa săvârșire a două infracțiuni grave, Consiliul Superior al Sportului îndeamnă însuși TAD să suspende provizoriu pe Luis Rubiales. Legea de procedură administrativă și regulamentul disciplinei sportive permit Tribunalului Administrativ Sportiv să adopte această măsură.

Sediul Consiliului Superior al Sportului (CSD)

Sursa: Guvernul Spaniei – Consiliul Superior al Sportului solicită Tribunalului Administrativ Sportiv să-l suspende provizoriu pe Luis Rubiales