#Spania – Sub titlu „Viitorul Agendei 2030: capcanele și dezinformarea care o înconjoară”ministrul a purtat o conversație cu jurnalista Ana Pastor despre modul în care țara noastră abordează respectarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (ODD) și ce măsuri ia Guvernul Spaniei împotriva dezinformării și politizării Agendei 2030.

În acest scenariu de dezbatere și reflecție, Bolaños a amintit că această Agendă globală implică comunitatea internațională în provocări la fel de transcendentale precum sfârșitul sărăciei, protejarea planetei sau garantarea că oamenii se bucură de pace și prosperitate. Câteva obiective de care, astăzi mai mult ca niciodată, trebuie să le avem în vedere.

În acest sens, este de subliniat faptul că Spania este una dintre țările care a promovat cel mai mult Agenda, ocupându-se pe locul 16 (din totalul de 163) în conformitate cu ODD, și pe locul 13, înaintea Germaniei, Franței și Canada, în indicele care evaluează eforturile guvernelor de a îndeplini aceste obiective.

Șeful Președinției s-a concentrat, de asemenea, pe provocările care rămân de abordat și pe punctele forte ale Spaniei pentru a le atinge, subliniind, printre altele, că țara noastră este una dintre cele 15 mari economii din lume, precum și un reper în angajament. și responsabilitatea cu pace. „Politicile noastre sunt în conformitate cu ceea ce este stabilit de Națiunile Unite”. Referitor la următoarea legislatură, ministrul a dat asigurări că Executivul va continua să lucreze „într-o acțiune de Guvern care se inspiră din principiile stabilite în Agenda 2030”.

În cele din urmă, Félix Bolaños a atras atenția asupra importanței continuării promovării Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă, precum și a unei societăți informate și participative care este, în cuvintele sale, unul dintre pilonii democrației. În plus, el a justificat politicile desfășurate de Guvern pentru combaterea dezinformarii și a subliniat importanța menținerii unui angajament împotriva știrilor false din partea celor cu responsabilități publice, precum și a presei.

A doua ediție a Metafuturo are loc la Ateneo de Madrid în 16, 17, 18 și 19 octombrie și are participarea liderilor naționali și internaționali, atât din sectorul privat, cât și din instituții publice.

Ministrul Președinției, Relațiile cu Cortes și Memoria Democratică, Félix Bolaños, împreună cu jurnalista Ana Pastor

Mai multe informatii Strategia de dezvoltare durabilă 2030 (PDF) Sursa: Guvernul Spaniei – Bolaños apără angajamentul Spaniei față de Agenda 2030 și afirmă că guvernul va continua să lucreze pentru a o promova