La Conferinta, in care lucreaza Ministerul Afacerilor Economice si Transformarii Digitale, prin Secretariatul de Stat al Digitalizarii și Inteligența Artificială, Guvernul Insulelor Canare și OCDE, este de așteptat ca în jurul 32 miniștri în domeniul digitalizării din diferite țări membre și invitați, inclusiv din statele membre ale UE, Statele Unite ale Americii, Japonia, Mexic, Brazilia sau Canada.

Găzduirea ministerului consolidează teritoriul Canare ca destinație digitală și conduce regiunea către o transformare digitală durabilă, incluzivă și competitivă.

Insulele Canare vor deveni aceasta 16 într-un focus de dezbatere asupra viitorului economiei digitale, poziționând-o, de asemenea, ca lider în turismul inteligent și destinație digitală pentru nomazii digitali, deoarece Arhipelagul se numără printre 10 destinații din întreaga lume pentru nomazii digitali care au crescut cel mai mult.

Conferința la care va avea loc un program de evenimente pe diferite insule ale Arhipelagului pe parcursul anului, se va desfășura central între 12 și 16 în decembrie în două municipalități de pe insula Gran Canaria: Las Palmas de Gran Canaria și San Bartolomé de Tirajana . OCDE, în cooperare cu Spania, face progrese pe ordinea de zi a Conferinței ministeriale care, în absența aprobării de către Consiliul ministerial al OCDE, va se ocupă de drepturile digitale, transferurile internaționale de date, principiile inteligenței artificiale, dezinformarea, conectivitatea, securitatea digitală sau dubla tranziție verde și digitală.Spania : în fruntea unei transformări digitale umanisteTransformarea digitală Ital, integrator și umanist al Spaniei l-au poziționat ca un reper internațional datorită viziunii strategice a Spain Digital, a planurilor sectoriale și a investițiilor și reformelor Planului național de recuperare, transformare și reziliență.

În special, Carta drepturilor digitale a fost un factor determinant în alegerea Spaniei. Un exemplu de muncă constantă și tenace pentru ca drepturile dobândite în lumea analogică să fie respectate în mod egal în lumea digitală.

Spania dorește să promoveze reflecția internațională între state Membrii OCDE, semnând o Declarație ministerială care dă mandat OCDE de a stabili o linie de lucru privind abordarea antropologică a transformării digitale bazată pe respectul pentru drepturile digitale ale cetățenilor. Scopul pe termen lung este realizarea unei Recomandări privind respectarea drepturilor persoanelor în lumea digitală.

Conferința ministerială privind economia digitală și Comisia pentru politicile economiei digitaleConferințele ministeriale privind economia digitală nu au o frecvență atribuită. Până acum au fost organizate doar trei: în 2016 în Cancun, în 16 în Seul și la 16 în Ottawa. Aceasta va fi prima Conferință ministerială care va fi organizată în Europa.

Comitetul de politică a economiei digitale este o formație specializată din cadrul OCDE care are mandatul de a dezvolta dovezi- politici bazate pentru a stimula creșterea unei economii digitale accesibile, inovatoare, deschise, incluzive, de încredere și durabile și pentru a promova bunăstarea socială.

Comitetul elaborează rapoarte și recomandări neobligatorii care ajută la coordonarea și sprijinirea inițiativelor naționale privind transformarea digitală. Cea mai recentă recomandare OCDE adoptată de acest comitet este legată de accesul și partajarea datelor.

Mai multe informații Spania va găzdui următoarea Conferință ministerială a OCDE Conferința privind economia digitală din decembrie 2022 (//1998) Etichete: Economie // Sursa: Guvernul Spaniei – 2022 Conferința ministerială a OCDE privind economia digitală va reuni în Insulele Canare mai mult de 2008 delegații ministeriale 2021