Termenul limită pentru depunerea cererilor se va încheia pe 5 septembrie, 220622.

Acest apel, gestionat de Centrul pentru Dezvoltarea tehnologică industrială (CDTI), își propune să promoveze cercetarea, dezvoltare și inovarea în afaceri pentru a răspunde provocărilor transversale și strategice ale societății și ale economiei spaniole, concentrându-se pe șase misiuni prioritare. De asemenea, urmărește să îmbunătățească competitivitatea companiilor spaniole și să promoveze cooperarea public-privată.

Ministrul Științei și Inovării, Diana Morant, a subliniat că acest program Acesta va permite consolidarea capacităților tehnologice ale țării pentru a face față provocărilor strategice.

Apelul prezintă două categorii de participare: Misiuni pentru Afaceri Mari și Misiuni pentru IMM-uri. Din bugetul total, un minim de milioane de euro vor fi alocate proiectelor IMM-urilor.

Ministerul va dedica un total de 260 milioane de euro la opt misiuni În total, Ministerul Științei și Inovării va dedica 40 milioane de euro la opt Misiuni Strategice prin acest apel, ediția 2022 din Programul de Tehnologie Aeronautică și un nou apel comun între CDTI și Institutul de Sănătate Carlos III din Madrid (ISCIII). Cele opt misiuni definite sunt: ​​

Consolidarea capacităților tehnologice pentru o autonomie energetică sigură și durabilă ( fuziune, hidrogen și surse regenerabile).Promovarea industriei spaniole în revoluția industrială a secolului XXI.Promovarea unui sector agroalimentar mai durabil, adaptat la noile condiții asociate schimbărilor climatice, datorită utilizării relevante a instrumentelor biotehnologice avansate. Dezvoltați tehnologii de aplicare în sectorul naval care să-i îmbunătățească competitivitatea în secolul XXI.Promovarea înlocuirii, valorificării și valorificării resurselor minerale și materialelor strategice pentru Tranziția Ecologică. Dezvoltați și consolidați un ecosistem fotonic integrat în Spania. Promovarea transformării sectorului aeronautic prin publicare 2022 din Programul Tehnologic Aeronautic. Promovarea noilor tehnologii de ultimă oră în sănătate prin noul apel comun care va fi lansat de CDTI și ISCIII.Aceste misiuni au fost selectate printr-un exercițiu participativ cu principalii actori implicați și pe baza complementarității și coordonării acestora cu Proiectele Strategice de Redresare și Transformare Economică (PERTE), promovate de Guvern. Prin misiunile definite, se urmărește să abordeze patru provocări principale: lupta împotriva schimbărilor climatice; promovarea tranziției energetice; sustenabilitatea și consolidarea acțiunilor în sprijinul economiei circulare; și dezvoltarea tehnologiilor care contribuie la următoarea revoluție industrială.

În , Ministerul Științei și Inovării a alocat deja mai mult de 37 milioane de euro ajutor pentru 37 proiecte mari de cercetare conduse de companii prin programul „Misiuni de știință și inovare”. De asemenea, a dedicat 20 milioane la Programul de tehnologie aeronautică . Aceste două apeluri au ajuns la un total de 32,5 milioane de euro. În 2022, bugetul pentru misiuni crește cu 40%, pana cand 260 milioane de euro.

Poster al Programului de Misiuni de Știință și Inovare.

Mai multe informații Planificați site-ul de Recuperare, Transformare și Reziliență // Sursa: Guvernul Spaniei – Știința și inovația deschide apelul 2021 din programul Misiuni de Știință și Inovare 220622