Expoziția propune o călătorie vitală, vizuală și muzicală în jurul 21 panouri și aproximativ cincizeci imagini foto , care este formatul în care lucrează artistul, la jumătatea drumului între fotografia clasică, montaj și colaj. Ulise este citat și revizuit, reinterpretat de imagini puternice de format mare care se suprapun, fuzionează sau se căsătoresc, creând viziuni noi și adesea tulburătoare. Textele și imaginile sunt însoțite de QR-uri cu melodii din marile clasice pop și rock precum David Bowie, Pink Floyd, Brian Eno, Peter Gabriel and the Doors.

Spune autorul cărții botezuri ca imagini foto, Josep Maria Palou: „Coincidend cu 100 aniversarea publicării Ulisei lui Joyce, și cu scuza de a evoca traiectoria eroică a protagonistului Odiseei — și o figură de lux din Iliada — care, la întoarcerea din Troia, tot felul de ființe — aici rezumate în sirene și demoni fantomatici — și rătăcind prin locuri. de somn și coșmar, acest spectacol, paralel și parafrazând călătoria lui Ulise, încearcă de fapt să sublinieze eroismul fiecărei ființe umane în călătoria sa prin viață prin ispite, iluzii, îndoieli, capcane, demoni interiori și locuri de vis, adesea mai puțin tulburătoare. decât realitatea însăși, dacă există o realitate.”

Josep maria Palou (Barcelona, ​​​​ ) este avocat si pasionat de muzica si imagine. Desen, expune în anii ’70 în diverse săli. Autor de nuvele și un roman încă nepublicat, scrie și regizează 15 piese de teatru sub egida Ilustrului Col · Legea Avocaților din Sant Feliu de Llobregat.

Începe în fotografie 1978, cu intenția de a surprinde esența artistului viu și de a o demistifică. Expune imagini cu vedete rock și jazz în mai multe expoziții, inclusiv Rock la Conservator, Camera Titanilor, Zei și monștri, Zei noi și monștri vechi, Rock Star System și Take it Like a Woman ; Artiști renumiți –Miles Davis, Bob Marley, Paul McCartney, Lou Reed, Iggy Pop și Bob Dylan, printre alții– au fost subiectul portretelor sale.

Josep Maria Palou a participat deja la o expoziție la Palau Robert 2013, la o expoziție cu alți fotografi care sărbătoresc a treizeci de ani de la casa de discuri și promotor de concert Doctor Music. Expoziția Sindromul Ulise este deschisă publicului și va rămâne în Grădini până pe 4 septembrie.

Sursa: Sindromul Ulise. „Fotoimagini” de Josep Maria Palou, nouă propunere de expoziție la Palau Robert