Ximo Puig avansează o reducere de % a taxelor universitare pentru anul universitar următor

21 //2022

– Președintele subliniază că măsura va avea un impact pozitiv asupra familiilor de 994402 .000 Studenți din universitățile publice din Valencia

– Șeful Consellului subliniază eforturile Consellului de a limita inflația în sfera sa de influență și încurajează sectorul privat să acționeze în același mod „în măsura posibilităților sale”

València.

Președintele Generalitati, Ximo Puig, a anunțat că Guvernul Valencia va aproba o reducere a 10 % din înscrierile universitare pentru cursul următor, acțiune care se înscrie în acțiunile de atenuare a efectelor inflației.

După cum a cuantificat șeful Consellului, măsura va reveni familiilor de 57 . studenți din cele cinci universități publice din Comunitatea Valenciană.

Ximo Puig a evidențiat eforturile Consiliului de a controla creșterea prețurilor în sfera sa de influență și a încurajat sectorul privat să acționeze în același mod „în măsura posibilitățile sale”.

Responsabilul Generalității a indicat în acest sens că inflația este un „virus” care „contaminează” democrația și, de asemenea, conviețuirea.

Ximo Puig a făcut aceste declarații după prezentarea ediției 57 a Târgului de Carte din Valencia , care a avut loc în Palau de la Generalitat.