– Ministrul a anunțat tutorele școlar gratuit și bursele maxime din Bonusul Copilului pentru studenții ucraineni strămuțiți

Ministerul Educației donează atenție educațională la mai mult de 1.678 elevi cu aceste caracteristici în Comunitatea Valenciană

Ministrul regional al Educației, Culturii și Sportului, Vicent Marzà, a vizitat Colegiul de Învățământ Primar și Copilărie Virgen del Rosario de Torrevieja (CEIP) cu scopul de a cunoaște de prim rang „asistență educațională și emoțională a ucraineanului. student refugiat care frecventează școala la acest centru.

Responsabul Educației din Generalitati a fost însoțit de directorul general pentru Incluziune Educațională, Raquel Andrés, și de directorul teritorial al Ministerului județelor Alicante, David Vânt.

Ministrul Vicent Marzà a comentat că „CEIP Virgen del Rosario este unul dintre centrele educaționale din Torrevieja cu calificări speciale. În total, în această localitate, am școlarizat încă de minimum 132 Studenți ucraineni refugiați. Baix Segura este unul dintre județele cu cele mai puține sosiri. Pentru aceasta i-am activat 11 Unități extraordinare în trei colegii și cinci institute din Torrevieja și încă patru unități în colegii i instituts de Guardamar del Segura. În total, Baix Segura comptem hui dia amb 132 studenți refugiați ucraineni”.

CEIP Virgen del Rosario compta în această săptămână ambii 31 studenți ai aceste şcolarizare caracteristică, atât la Infantilă, cât şi la Primară. Conselleria urmează să activeze patru noi săli de clasă în acest centru, două pentru sugari și două pentru primar, ambele cu profesori suplimentari și furnizare de material, care se vor adăuga sălilor obișnuite care alcătuiesc ambele locuri de școlarizare în diferitele cursuri.

„Dinamica coliziunii educaționale și emoționale a centrului urmează niște linii directoare foarte concrete, deoarece aceste xiquets și xiquetes sunt adaptate unor circumstanțe noi după timpul greu și schimbarea bruscă a seues vine de la nit al dia: evadarea din seua terra într-o altă țară, lăsând înrere oameni dragi și trăind într-o nesigură de când fa semanes”, a explicat ministrul Vicent Marzà.

Així mateix Marzà a anunțat că „toți elevii ucraineni care sosesc pe teritoriul valencian li se va garanta mesele școlare gratuite și, în tramvaiul de 0-3 ani, vor fi ajutați. maxime ale Copiilor Bo”.

În CEIP Virgen del Rosario a fost activată o sală de clasă primitoare, care este primul spațiu în care trece noul elev. Serveix să facă o primă adaptare cu un profesor de pedagogie terapeutică, consilierul școlar și o mamă din centrul de origine ucraineană. În acest spațiu are loc prima zi de școală, care permite o primă evaluare și o atenție personalizată fiecărui elev.

Mai avansat, elevul este încorporat în sala de clasă de referință în funcție de vârstă și nivel de educație. În urma protocolului specific întocmit de Ministerul Educației pentru îngrijirea studenților refugiați ucraineni, centrul a mobilizat și elevii centrului de origine ucraineană și rusă, care ajută companiile noastre în comunicarea verbală. În acest sens, efectuează medierea comunicativă către sălile de clasă și le însoțește în orele de pati pentru a le arăta centrul și pe fiecare spațiu.

Dispozitiv Valencià de sprijin educațional și emoțional

Potrivit ministrului Vicent Marzà, „furnizarea noastră autonomă pentru sprijinirea educațională și emoțională a elevilor ucraineni a făcut ca sistemul educațional din Valencia să continue școlarizarea mai mult decât 900. % studenți refugiați ucraineni care sosesc în Spania Studenți refugiați educați și extins în fiecare zi.

Furnizarea acțiunilor specifice ale Ministerului Educației, Culturii și Sportului este în funcțiune de la începutul lunii martie și se concentrează pe educația și școlarizarea elevilor ucraineni refugiați și familie a sustine.

Profesorul valencian compta amb un protocol d’acollida specific în centrele educaţionale d’alumnat refugiat Ucraïnés amb exemples practics: consultaţi aici

Astfel, profesorul este interesat să participe de acum până acum la o conferință telematică intitulată ‘Angajamente socio-emoționale cu familiile din Ucraina ‘ pentru a aprofunda această întrebare.

Pentru a vă servi medierea lingvistică, Departamentul Educației are un site web care include un ghid de conversație de bază deoarece puteți folosi orice instituție, o bază de voluntari Traducere lingvistică și tehnologică resurse. Este posibil să consultați acest link: consultați aici .

Així mateix, iar în colaborare cu Creu Roja, Direcția Politică Limbă trimite voluntari de mediere lingvistică la punctele necesare deoarece refugiații ucraineni au mai multe facilități în realizarea procedurilor birocratice.

În plus, este donat și serviciul educațional persoanelor adulte care solicită acest lucru în centrele de învățământ pentru Formarea Persoanelor Adulte, iar Conselleria a activat grupuri străine de castiliană și valencià pentru străini la școlile oficiale de limbi străine din Torrevieja și Alacant: cinci în primele aproape patru în a doua.

Date școlii în Comunitatea Valenciană

Ministerul Educației este realizând, în coordonare cu consiliile școlare municipale, școlarizarea populației de minori ucraineni care sosesc în diferite localități din Valencia.

Majoritatea școlilor noastre ucrainene pentru refugiați sunt educate în sălile de clasă obișnuite ale centrelor de învățământ deoarece au locuri. Totuși, se cere populație, Ministerul creează săli de clasă extraordinare. Săptămâna aceasta hi a fost activ 11 aules noves d’aquestes caractéristiques a Torrevieja, Guardamar del Segura, Sant Joan d ‘Alacant, Dénia și Vila-real.

În acest moment, Educația Generalitati a participat la 1.917 studenți refugiați din Ucraina. Este cazul, al unei trupe, a 1. 746 minori care au sosit cu familiile cu propriile familii si pe care Ministerul le scoala. în centrele de învățământ din Valencia din localitățile pe son acollits; Eu, dintr-o altă trupă, 132 umplu și umplu familiile care sunt deja cazate în pensiuni ale Generalitati și care au sosit ací pels mijloace de cooperare umanitară instituţională.

Pe județe, majoritatea acestor studenți refugiați sunt școliți în centre educaționale d’Alacant, cu un total de 929. Centrele de învățământ din județele Valencia sunt școlare 678 xiquets i xiquetes, i els de Castelló, 139.