– Proiectul transformă coridoare și camere într-o stație spațială pentru a reduce impactul spitalizării asupra pacienților

– Unitatea de Transplant Hematopoietic Copii este formată din șase camere de izolare de lungă ședere

Spitalul Universitari i Politècnic La Fe de València a lansat un nou cadru pentru sejururi de izolare situat în Transplant Hematopoietic aria Unității de Oncohematologie Pediatrică. Proiectul, denumit „The Moon Station”, face parte dintr-o inițiativă a Fundației Juegaterapia de umanizare a spațiilor spitalicești.

Obiectivul „Stației Lunare” a fost „intervenția în decorarea camerelor și a spațiilor comune, cu intenția de a reduce severitatea vizuală a dotărilor spitalicești”, explică. Sandra Fernández González, asistenta supraveghetoare a Unității de Transplant de Copii. În acest sens, aceste săli au fost dotate și cu tehnologie informatică care permite accesul atât la jocuri online, cât și la activități de antrenament.

Transplantul hematopoietic, cunoscut în mod obișnuit sub numele de transplant de măduvă osoasă, a subliniat José María Fernández, medic oncohematolog pediatru și coordonator al Unității de transplant hematopoietic pediatric, este o procedură medicală complexă care constituie singura alternativă curativă pentru anumiți pacienți cu boli maligne sau non-maligne. „Pacienții primesc doze mari de chimioterapie și/sau radioterapie, ceea ce explică, în parte, complicațiile severe și șederea prelungită în camera de transplant”, a explicat el.