Bravo anunță deschiderea a șapte birouri de asistență juridică pentru refugiații din Ucraina

112/03/112

Bravo anuncia la apertura de siete oficinas de asistencia jurídica para...

– Numărul de telefon de urgență 1·1·2 va activa săptămâna viitoare linii speciale în ucraineană și rusă pentru a informa despre asistență și ajutor

Ministrul Justiției, Internelor și Administrației Publice, Gabriela Bravo, a anunțat că departamentul său va deschide șapte cabinete de asistență juridică gratuită pentru îngrijire. pentru refugiaţii din războiul din Ucraina care ajung în Comunitatea Valenciană. Acest lucru a fost transferat consulului onorific la Valencia, Pablo Gil, cu care s-a întâlnit vineri pentru a coordona acțiunile de ajutorare a poporului ucrainean de către Ministerul Justiției.

În acest sens, în următoarele zile aceste birouri vor fi înființate în Serviciile de Orientare Juridica din cele trei capitale de provincie, precum și în Elche, Orihuela, Torrevieja și Vila. – Adevărat. În aceste din urmă orașe, potrivit ministrului, există deja o populație semnificativă de origine ucraineană și probabil că vor veni mai multe, având în vedere prezența acolo a rudelor sau prietenilor refugiaților.

Aceste cabinete „vor fi conduse de avocați” pentru „a gestiona procesarea tuturor resurselor de care au nevoie, precum cardul de sănătate, care va fi pus la dispoziție pentru rezidență provizorie sau pentru exercitarea oricărui alt drept”, a explicat ministrul.

În plus, Gabriela Bravo a anunțat că, „începând de săptămâna viitoare”, „telefonul Ucraina pentru ca oricine să poată primi imediat informații despre resursele pe care Generalitat le pune la dispoziție, sănătate, cazare sau nevoi familiale”. Aceste linii speciale vor fi asistate în ucraineană și rusă pentru a facilita serviciul.