– Birourile, în care cetățenii vor primi consiliere și ajutor personalizat, completează punctele de servicii față în față oferite de Agenția Fiscală de Stat

– ATV-ul va întări cu 75 interimar atenția către cetățeni pentru campania Renta „cu scopul de a răspunde tuturor solicitărilor cu cea mai bună calitate posibilă”

Ministrul Finanțelor și Modelului Economic, Vicent Soler, a anunțat că Agenția Fiscală din Valencia (ATV) se va deschide în cursul luna iunie, un total de 25 birouri „pentru a ajuta, gratuit și în mod personalizat, toți cetățenii care îi solicită să depună declarația fiscală.

Prin programul „Més prop de tu”, finanțat de Generalitat, numărul de birouri care vor furniza servicii față în față în întreaga Comunitate Valenciană este dublat, având în vedere că birourile ATV vor fi amplasate „în mod strategic și complementar cu 25 sediul Agenției de Stat care există în prezent. în Comunitate, permițând de două ori populația care poate fi deservită și mărind timpul pe care fiecare agent îl poate dedica cetățenilor în interogările lor”.

Alegerea municipiilor 24 în care funcțiile temporare ale ATV-ul va fi amplasat -in afara sediului ATV-ului din cele trei capitale de provincie-, s-a realizat, dupa cum a subliniat Soler, „avand in vedere distanta fata de punctele de atentie de stat pentru a oferi aceleasi oportunitati tuturor contribuabililor si să aducă punctele de deservire față în față cât mai aproape de toate localitățile Comunității” sau din cauza unei concentrări mari a populației „care împiedică resursele agenției de stat să fie suficiente pentru a răspunde cererilor mari de ajutor. pe care birourile lor le primesc”.

Concret, responsabilul Trezoreriei, care a prezentat la L’Alfàs del Pi împreună cu directorul general al Agenției Fiscale din Valencia (ATV), Sonia Diaz, și primarul al orașului, Vicent Arques, serviciul față în față al Generalitati a confirmat că celor 8 delegații AEAT care există permanent în Alicante, Generalitati va adăuga alte 8 birouri temporare în Altea, Santa Pola, El Pinós, El Campello, Torrevieja. , Xaló, Xixona și L’Alfàs del Pi, fiind provincia cu cel mai mare număr de birouri ATV datorită concentrării populației și serviciului insuficient la care agenția de stat îl poate frecventa în prezent”.

Pe de altă parte, celor trei birouri ale AEAT care există în prezent în Castellón (Castelló, Vila-real și Vinaròs) se vor adăuga 7 birouri dependente ale Generalitati care vor fi situate în L’Alcora, Sant Mateu, Segorbe, Morella, Vistabella del Maestrat, Benicarló și Montanejos „permițând cetățenilor Dă-ne din tot interiorul, care până acum nu aveau niciun sediu AEAT în apropiere unde să poată primi acest ajutor, acum avem la dispoziție acest serviciu în doar câteva minute”.

În sfârșit, la Valencia, la 13 delegațiilor existente se vor adăuga la 7 birouri ATV din 6 municipii diferite, în condițiile în care orașul Chiva va avea un birou atât în ​​centrul municipiului, cât și în urbanizarea Calicanto. Lor li se vor adăuga cele din Albaida, Chelva, Ayora, Ademuz și Font de la Figuera.

În acest fel, declarația se poate face de la sediul ATV din Valencia (C/ Gregorio Gea, 14) și delegațiile Alicante (C/ Churruca, 15) și Castelló de la Plana (C/ Plaza Tetuán, 38), precum și de la birourile de chiria instalată de Generalitat în celelalte 25 municipii din Comunitatea Valenciană.

Resurse suplimentare pentru a garanta o campanie de închiriere corectă

Pentru aceasta , ATV-ul va consolida echipa tehnică destinată să acorde asistență în prezentarea veniturilor cetățenilor. Cu această ocazie, vor fi angajați în total 75 profesioniști interimari, unul 38% mai mult decât în ​​campania de 2020, și care, însoțit de oficialii cursei ATV-uri, vor participa la programat programari atat personal in luna iunie cat si telefonic (mai si iunie) „pentru a ajuta contribuabilii sa isi faca declaratii de impozit pe venit cu certitudinea ca isi respecta obligatiile fiscale in mod corect si ajutandu-i sa rezolve indoielile legate de termene, deduceri, cote de impozitare. sau orice altă problemă conexă”.

„După doi ani de pandemie, în care atenția pe care am putut să o oferim a fost doar telefonică, recuperăm atenția față în față, conștienți că dacă există este o procedură administrativă care necesită o atenție personalizată și personală este cea a chiriei, datorită caracterului delicat și complex al conținutului său și a nesiguranței pe care prezentarea sa telematică o dă cetățenilor fără ca vreun expert să te sfătuiască”, a punctat Soler.

De fapt, Consell a recunoscut că „sunt mulți cetățeni care trebuie să apeleze la profesioniști fiscali pentru a-și completa corect veniturile”, pentru care s-a convins că a fost „ O obligație a administrației din Valencia de a pune acest serviciu la dispoziția tuturor cetățenilor gratuit, cât mai curând posibil.”

În acest sens, directorul ATV-ului a avansat că Consell studiază deja „extinderea acestui serviciu față în față la un număr și mai mare de municipalități pentru următoarea campanie, precum și durata acesteia, iar atenția față în față poate fi extinsă și până în luna mai”.

În timpul prezentării de la Alicante, Soler a deplâns și faptul că pentru campania de venituri 2020 Diputación de Alicante, prin serviciul SUMA, a decis să nu presteze acest serviciu de consultanță „cu care a crescut în mod tradițional și mai mult numărul de birouri care ofereau atenție gratuită și față în față pentru serviciul locuitorilor din Alicante”, deși a a subliniat că „dacă decizia Diputación este de a nu oferi acest serviciu cetățenilor săi, Consell del Botànic va depune un efort suplimentar pentru a extinde birourile din provincie pentru a garanta că niciun contribuabil care îl solicită să nu rămână fără să poată primi ajutor și atenție pentru declararea chiriei sale”.

Primarul din l’Alfàs del Pi, Vicente Arques, a mulțumit Ministerului și AVT pentru inițiativa lor, „faptul de a recupera atenția față în față, gratuită și personalizată a consilia și a ajuta cetățenii să își întocmească Declarația de Venituri mi se pare o decizie foarte înțeleaptă dar și foarte necesară, întrucât distanțele cu administrația se scurtează, se câștigă eficiență și se economisește mult timp și hârțoage’. În același sens, Arques a apreciat că „faptul că l’Alfàs se numără printre orașele în care Generalitat-ul va deschide un birou temporar pentru a-și oferi atenția vecinilor noștri este o veste foarte pozitivă”.

Numire anterioară din 26 mai

Pentru ca cei 2,5 milioane de bărbați și femei din Valencia care sunt obligați să declare să poată primi acest serviciu față în față care va începe de la 1 iunie, va fi esențial să solicitați o programare în prealabil de la 26 în luna mai, indicând la ce locație (ambele cele oferite de administrația regională precum cele de stat) preferă să fie prezenți, precum și ziua și ora care li se potrivește cel mai bine.

Serviciul va fi deschis tuturor contribuabililor indiferent de vârsta și nivelul veniturilor acestora iar canalele de solicitare a programării vor fi aceleași pentru toate birourile, facilitând gestionarea și procedurile cetățenilor . Se poate aranja prin intermediul site-ului Agenției Fiscale de Stat verificați aici , al aplicației „Agenția Fiscală”, prin telefonul automat 24 ore 915357326 sau 993822 sau prin serviciul personal telefonic cu programare 915530071 sau 901223344, care va fi disponibil de luni până vineri de la ora 9:00 la 19h.

Serviciul telefonic „Vă sunăm”

La fel, Generalitat De asemenea, din 5 mai va asigura serviciul de telefonie „Le Llamamos”, -în colaborare cu AEAT- care oferă consultanță telefonică privind întocmirea declarațiilor de impozit pe venit.

Din 3 mai, cetățenii vor putea solicita o programare pentru acest serviciu, unde „identificarea corectă va fi esențială pentru a se asigura că persoana de la celălalt capăt al telefonului este declarantul”.

Colaborare cu municipalitățile

Pe lângă participarea la întâlnirile programate, ATV-ul va pune, de asemenea, la dispoziție tuturor municipalităților, inclusiv celor în care nu există birouri mobile, mai multe canale de comunicare pentru a rezolva îndoielile și întrebările particulare care le pot apărea vecinilor. De fapt, adresa de e-mail oacrenta_atv@gva.es este activată pentru orice întrebări legate de aplicarea deducerilor regionale și alte probleme speciale.

Totuși, acesta nu este singurul mijloc pus la dispoziție de ATV-ul pentru a răspunde la întrebările cetățenilor, întrucât prin intermediul site-ului generic consultați aici și de acest organism răspunde la toate întrebări legate de Taxa de transfer al proprietății și acte juridice documentate, moșteniri și donații și vehicule, precum și toate întrebările legate de gestionarea colectării.