În această dimineață, Consiliul Local Alcalá de Henares a pus la dispoziția Asociației Ucrainenilor din Alcalá un camion din Parcul de Servicii Municipale, precum și personal auxiliar din diferite zone municipale, pentru deplasare a întregului material de solidaritate strâns în Centrul Sociocultural Zulema către Spitalul de Urgență pentru Nursing Isabel Zendal pentru expedierea ulterioară în Ucraina.

Primarul Javier Rodríguez Palacios și consilierii Manuel Lafront și Alberto González , au însoțit Asociația Ucrainenilor din Alcalá și au supravegheat că au avut toate mijloacele necesare pentru a trimite materialul.

Încă o dată, primarul municipiului Complutense, Javier Rodríguez Palacios, a transmis „profundă recunoștință tuturor vecinilor și locuitorii din Alcalá de Henares, care și-au arătat solidaritatea și angajamentul față de poporul ucrainean” și au declarat „ sprijinul necondiționat al Consiliului Local pentru toate familiile ucrainenilor care locuiesc în Alcalá de Henares și pentru întregul popor ucrainean în fața acestei agresiuni nejustificate a guvernului rus ”.

La fel, primul primar al Complutense a dat asigurări că „ operațiunea derulată de Asociația Ucrainenilor din Alcalá este un succes, cu zeci de ucraineni vecini care organizează, clasifică și paletizează produsele donate”. În cele din urmă, Consiliul Local Alcalá de Henares a reamintit că a fost înființat Centrul Sociocultural Zulema ca punct centralizat de colectare a alimentelor, bunurilor de uz casnic și tot felul de materiale care ar putea fi trimise în Ucraina. Sursa: Începe transferuri de material solidari de la Centrul Sociocultural Zulema la Spitalul Zendal pentru expediere în Ucraina