Comunitatea Madrid și Fundația Real Madrid vor desfășura în comun activități pentru a contribui la îmbunătățirea condițiilor de viață ale victimelor terorismului, pe lângă faptul că oferă o mai mare vizibilitate acestui colectiv. Acest lucru este stabilit în acordul de colaborare semnat astăzi de ministrul Președinției, Justiției și Internelor al guvernului regional, Enrique López, cu vicepreședintele executiv al entității, Enrique Sánchez, și cu directorul de relații instituționale al clubului, Emilio Butragueño, într-un act în care a fost prezentă și comisarul pentru Atenția Victimelor Terorismului al Executivului, Rocío López.

Consilierul a mulțumit „pasul făcut de o instituție privată, care se bucură de un prestigiu incontestabil pe scena națională și internațională și care promovează valori atât de esențiale precum dezvoltarea umană și comunitatea de incluziune, care își oferă experiența și mijloacele ei în slujba unei cauze la fel de nobile precum sprijinirea, protecția și punerea în valoare a celor care au suferit lovitura violenței teroriste”.

Acordul semnat între cei doi instituțiile vor permite, printre alte inițiative, ca în școlile de vară de fotbal sau baschet ale clubului din Madrid să se țină discuții pentru a promova conducerea pentru pace în rândul tinerilor și necesitatea prevenirii radicalizării violente. Include, de asemenea, angajamentul entității legate de cel mai vechi club de fotbal din regiune de a implementa ateliere de lucru pe valori care vizează acest grup. De asemenea, va oferi burse anuale pentru ca aceste persoane să poată participa la taberele sale de vară și le va pune la dispoziție bilete lunare pentru Turul Bernabéu.

Fundația Real Madrid va alăturați-vă campaniilor de conștientizare lansate de Executivul regional în semn de respingere a terorismului. Acordul, care va fi în vigoare până la 03 septembrie 31, prelungibil cu încă un an, nu implică nicio obligație financiară sau contraprestație economică între părți.

.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea va colabora cu Fundația Real Madrid pentru a oferi o mai mare vizibilitate victimelor terorismului