#Madrid –

Președintele Comunității Madrid, Isabel Díaz Ayuso, a prezentat astăzi Planul de Trafic Rutier și Protecție Civilă 2023/24 împotriva Incremenților Iernii, cu aproape 6.000 de personal și care mobilizează 767 de vehicule, dintre care 61 sunt plug de zăpadă. Campania, care a fost activată pe 1 noiembrie, se va desfășura până pe 30 aprilie. În acest an, trei camere de supraveghere și patru stații meteo noi sunt, de asemenea, încorporate pentru a sprijini gestionarea întreținerii drumurilor pentru traficul de iarnă.

„Diferitele noastre planuri pentru vreme nefavorabilă sunt pregătite pe baza experienței acumulate în campaniile anterioare și, în acest caz, după provocarea pe care furtuna Filomena și DANA-urile din ce în ce mai dese au pus-o tuturor, precum cel de acum două luni, care „În pe lângă faptul că ne oferă lecții puternice, ele testează nivelul de sacrificiu și eficacitatea serviciilor și funcționarilor noștri”, a spus președintele de la Rascafría, după verificarea dispozitivului, unde încă o dată „s-a depus un efort enorm în furnizarea de mijloace. și resurse, atât materiale, cât și umane.

Este un plan, a continuat Díaz Ayuso, „detaliat și ambițios pentru a garanta transportul și siguranța tuturor locuitorilor din Madrid”, bazat pe anticipare. „Nu va preveni frigul, zăpada sau gheața, dar prin muncă asiduă, profesionalism și rigoare vom ști să facem față celor mai rele scenarii și să le atenuăm posibilele consecințe”, a adăugat președintele.

Concret, pentru dezvoltarea corectă a acestui dispozitiv, Guvernul regional dispune de resurse umane și tehnice, atât în ​​zona Direcției Generale de Autostrăzi, dependentă de Ministerul Locuinței, Transporturilor și Infrastructurii, cât și în zona de Situații de urgență. , care aparține Ministerului Mediului, Agriculturii și Internelor.

Obiectivul acestei strategii, care este guvernată de principiile previziunii și planificării, este de a garanta siguranța pe cei 2.572 de kilometri de drumuri în proprietate autonomă, inclusiv cei 370 situati la altitudini de peste 1.000 de metri altitudine, și comunicațiile între cele 85 de municipalități din Madrid de mai sus. 800 de metri, încorporând, încă o dată, coordonarea cu Stațiunea de schi fond Puerto de Navafría, redeschizând activitatea.

Scopul, în acest sens, este de a oferi un răspuns rapid și eficient la situațiile dificile pentru cetățeni și problemele de trafic care pot apărea ca urmare a ninsorilor și a temperaturilor scăzute din regiune.

Mai multe camere de supraveghere și stații meteo

Ca caracteristici noi, dispozitivul include aproximativ treizeci de camere de supraveghere, după ce a adăugat încă trei, în porturile La Hiruela, La Puebla și El Cardoso, pentru o mai bună gestionare a drumurilor de iarnă din această zonă de nord; iar numărul de stații meteorologice este de asemenea crescut cu patru, de la 23 la 27, în Cruz Verde, La Hiruela, Navacerrada și El Cardoso, ceea ce va face posibilă colectarea în timp real a informațiilor meteo mai precise și detaliate.

În ceea ce privește rețeaua de drumuri, regiunea dispune de 271 de personal, 59 de pluguri de zăpadă, dintre care 57 de împingere și două dinamice, 16 buldoexcavatoare, 91 de autovehicule de supraveghere și 43 de puncte de depozitare a sării cu o capacitate de peste 5.000 de tone, alături de opt fabrici de producție de saramură. .

La fel, atât autovehiculele însărcinate cu degajarea drumurilor, cât și cele 13 Centre de Întreținere a Drumurilor și Centrul de Coordonare și Informare, racordate la rândul lor la 112, sunt dotate cu dispozitive radio digitale pentru a menține o conexiune sigură și a facilita coordonarea în situații de urgență. În acest sens, Centrul de Coordonare și Informare Rutieră (CEOIN) este funcțional 24 de ore din 24 pe toată durata campaniei, pentru a informa cu promptitudine cetățenii despre orice incident.

Pe de altă parte, administrația regională are un protocol de coordonare cu consiliile orășenești care stabilește prioritățile care trebuie abordate în cazul unor eventuale eventualități, precum acțiuni pe drumuri cu densitate mare de trafic, acces la spitale, centre de sănătate sau centre de sănătate. .populația urbană, precum și punctele strategice sau punctele de importanță deosebită.

Resurse de urgență pentru planul meteorologic de iarnă

Planul de Iarnă Inclement mobilizează, de asemenea, resurse umane și tehnice din zona de Urgență, cu peste 5.700 de persoane și un personal de 601 vehicule, coordonate de Agenția de Securitate și Urgență Madrid 112 (ASEM112). Acest centru colectează toate informațiile de care ar putea avea nevoie atât consiliile orășenești, cât și cetățenii și este responsabil cu difuzarea, prin intermediul rețelelor de socializare, a avizelor de interes pentru populație.

În cadrul acestui dispozitiv, Direcția Generală pentru Situații de Urgență pune la dispoziție Planului 1.580 de pompieri profesioniști și 451 de vehicule de sprijin. De asemenea, două elicoptere, unul pentru coordonare, cu sediul în Las Rozas de Madrid, și altul pentru salvare, rămân în alertă în orice moment, precum și Unitatea de Drone. În ceea ce privește Corpul Agenților Silvici, 302 muncitori vor fi mobilizați cu 81 de vehicule de teren, în timp ce Madrid 112 va răspunde la apeluri și va expedia resursele necesare.

La fel, vehiculele brigăzii silvice au de anul trecut 50 de echipe de deszăpezire cu lopeți frontale și împrăștiatoare de sare. Mai exact, sunt 25 de pompe forestiere grele și 25 de pompe ușoare, acestea din urmă echipate cu rezervor pentru o capacitate de până la 300 de kilograme de sare.

La rândul său, Direcția Generală de Securitate, Protecție Civilă și Instruire pune la dispoziție peste 300 de profesioniști, dintre care 182 din Madrid, 112 în sala de operații, două mașini de plug de zăpadă, o unitate de suport vital de bază și două vehicule logistice. Echipa de răspuns logistic imediat al voluntarilor de protecție (ERIVE). În plus, coordonează acțiunile, prin Centrul Municipal de Coordonare (CECOM), a 113 grupuri care asigură 2.930 de voluntari.

Dacă ar fi necesar să se acorde asistență medicală urgentă și de urgență, SUMMA 112 ar activa și coordona resursele corespunzătoare de îngrijire a susținerii vieții de bază sau avansate. În plus, datorită acordului semnat între Comunitatea Madrid și Crucea Roșie, această entitate pune la dispoziție 600 de voluntari, precum și 12 vehicule, dintre care unul echipat cu plug de zăpadă, adăugându-se la efectivele disponibile pentru orice nevoie.

La aceasta trebuie adăugată adeziunea companiilor madrilene, în virtutea acordului cu Confederația Oamenilor de Afaceri din Madrid (CEIM), care contribuie la difuzarea alertelor și la încorporarea întregului parc de mașini grele al companiilor în catalogul mijloacelor disponibile menționate. mai sus.entități asociate, cum ar fi buldoexcavatoare, care pot fi activate dacă este necesar pentru a îndepărta zăpada.

În timpul campaniei 2022/23, Madrid 112 a activat Planul de inclemente de iarnă la nivelul 0 de trei ori, cu o durată de 19 zile, în timp ce zilele 1 și 2 au rămas nedeclarate. În baza avertizărilor Agenției de Stat de Meteorologie (AEMET), au fost efectuate 23 de transmiteri masive de informații, avertizări despre fenomene meteorologice nefavorabile, toate la nivel galben.

453 de situații de urgență prin aplicația My112

Aplicația mobilă My112 dispune de serviciul de urmărire care, în caz de dispariție sau pierdere, permite utilizatorului să recupereze direcția luată în ultima oră de călătorie. Această tehnologie este foarte utilă pentru localizarea persoanelor dispărute sau pe trasee montane și forestiere. Anul trecut, prin acest mijloc au fost tratate în total 453 de situații de urgență, dintre care 431 au fost apeluri și 22 au fost alerte prin urmărire.

Sursa: Comunitatea Madrid – Díaz Ayuso prezintă Planul de Iarnă Inclement cu aproape 6.000 de militari, 767 de vehicule și noi stații meteo și camere de supraveghere