#Madrid –

Comunitatea Madrid începe un nou tratament pentru ca pacienții cu cancer de sân și de colon, sub prescripția specialistului lor în Oncologie, să poată începe un program personalizat de exerciții fizice ca o completare a procesului medical. Inițiativa Exercițiul este Sănătate a fost concepută de Spitalul Universitar Public Henares de Coslada pentru a îmbunătăți calitatea vieții acestor persoane, ținând cont de beneficiile fizice și funcționale dovedite pe care le poate avea sportul pe durata bolii lor.

Acest proiect guvernamental regional va începe pe 2 octombrie, la Centrul Sportiv El Cerro Cosladeño, două zile pe săptămână – luni și miercuri – de la 10:00 la 11:30, cu un grup format din 15 pacienți care se vor bucura de un camera interioara, terasa exterioara si piscina incalzita unde se poate efectua gimnastica acvatica.

Aceștia vor fi în permanență supravegheați de un profesor calificat în Științe ale activității fizice și sportului, cu linii directoare planificate împreună cu echipa multidisciplinară a Spitalului (oncologi, ginecologi, rehabilitatori, chirurgi și kinetoterapeuți), pe baza evaluării prealabile a fiecăruia dintre ei. , care urmează să fie urmat de alții o dată la trei luni.

Exercițiul este sănătate Are colaborarea Consiliului Local Cosladeño și include și o introducere în atelierul de practică sportivă, rutine uscate pentru a câștiga mușchi și, dacă vremea o permite, exerciții în aer liber. Cursurile vor fi întotdeauna predate încet, astfel încât utilizatorul să aibă suficient timp pentru a le percepe beneficiile.

Serviciul de Oncologie al Spitalului Universitar Henares își amintește că diferite organizații internaționale, precum Organizația Mondială a Sănătății, subliniază importanța acestui tip de inițiative pentru pacienții cu cancer, deoarece îmbunătățesc efectele secundare ale tratamentelor și cresc șansele de supraviețuire. mai ales la cei afectati de cancer de san si de colon.

Exercițiul este sănătate

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) sfătuiește populația adultă să efectueze cel puțin 150 de minute pe săptămână de activitate fizică moderată, iar Asociația Americană de Oncologie Clinică (ASCO) chiar ridică recent această recomandare la 300 de minute sau mai mult.

Cu toate acestea, mai mult de 30% din populația lumii nu o practică, iar diferite studii susțin relația dintre incidența cancerului și sport. În general, acest lucru ar putea reduce riscul de colon și endometru cu 20%, iar riscul de sân cu 13%.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid va prescrie exerciții fizice pacienților cu cancer de sân și de colon ca parte a tratamentului lor medical