#Madrid –

A participat și la dispozitivul Vuelta Ciclista a España.

Profesioniști ai Serviciului de Urgență Medicală din Comunitatea Madrid, SUMMA 112, au participat în acest weekend la activități de educație pentru sănătate și dispozitive preventive pentru evenimente de amploare precum Vuelta Ciclista a España și Târgul de Promovare Sierra Norte. Pe de o parte, sâmbătă, o echipă sanitară formată dintr-un medic, o asistentă medicală și doi tehnicieni de urgență sanitară, împreună cu o ambulanță Advanced Life Support, o UTI mobilă, a participat la dispozitivul sanitar Vuelta Ciclista, care, în penultimul său etapa a acoperit mai mult de 200 de kilometri între municipalitățile madrilene Manzanares El Real și Guadarrama. Pe de altă parte, pe tot parcursul weekendului, profesioniștii din acest serviciu au susținut ateliere de resuscitare cardiopulmonară și alte manevre de prim ajutor de bază, astfel încât madrilenii care au venit la Venturada pentru Târgul Sierra Norte să poată învăța să salveze vieți acționând ca primii interventori. în situaţii precum stop cardiorespirator sau sufocare.

Aceste ateliere au fost foarte bine primite de vizitatorii Târgului, atât copii, cât și adulți, și au avut, de asemenea, participarea președintei Comunității Madrid, Isabel Díaz Ayuso, care a vizitat diferiții expozanți, în jur de o sută, dintre cei peste 40 de expozanți. orașele care alcătuiesc Sierra Norte din Madrid și care s-au adunat la acest Târg, menite să promoveze gastronomia, turismul și proiectele de inovare și revitalizare în aceste municipalități mici.

SUMMA 112 organizează periodic cursuri de formare și ateliere de lucru pentru a preda noțiunile de bază ale cunoașterii modului de a răspunde la situații de urgență până când resursele sanitare ajung la fața locului. S-a dovedit că, în cazul unui stop cardiorespirator, primul răspuns este o verigă fundamentală pentru ca lanțul de supraviețuire să funcționeze.

Pe de altă parte, încă o duzină de profesioniști au participat vineri la Maratonul de Pedalare pentru Ziua Donatorului de Măduvă Osoasă, o inițiativă de solidaritate organizată de UME, Unitatea Militară de Urgență și Spitalul Universitar La Paz la care au participat și ei. instituție sanitară foarte dedicată Responsabilității Sociale în Sănătate. În total, 10 tehnicieni de urgență au pedalat într-una dintre ședințele zilei, care a durat 12 ore pe bicicletă.

Sursa: Comunitatea Madrid – SUMMA 112 oferă ateliere de resuscitare cardiopulmonară în Sierra Norte