#Madrid –

Comunitatea Madrid va investi în total 138,6 milioane de euro în 2024 pentru a construi noi școli publice, institute și grădinițe, potrivit proiectului Legii bugetului Executivului regional pentru anul viitor aprobat astăzi de Consiliul de Guvern. Această cifră reprezintă o creștere de aproape 24% față de conturile anterioare în vigoare și care include și extinderi și îmbunătățiri ale centrelor educaționale din Madrid.

În cadrul acestui capitol bugetar se remarcă cele 98,5 milioane de euro alocate construcției de clădiri și utilaje, sumă care va permite demararea lucrărilor la 17 școli, institute și grădinițe noi din întreaga regiune.

Dintre aceste 17 noi unități educaționale publice, nouă vor fi institute de învățământ secundar care vor fi situate în orașele Arroyomolinos, Getafe, Cobeña, Rivas-Vaciamadrid și Arganda del Rey și în districtele Hortaleza, Vallecas, Vicálvaro și Moncloa-Aravaca, toate în capitală. Vor fi, de asemenea, două noi școli publice pentru învățământul preșcolar și primar în Tres Cantos și Colmenar Viejo și una pentru educație specială în orașul Madrid.

Celelalte cinci centre sunt grădinițe din districtele Madrid Arganzuela, Hortaleza, Villaverde, Vicálvaro și Vallecas, ale căror lucrări sunt programate să fie finalizate pe tot parcursul anului 2024.

Se remarcă și investițiile care vizează realizarea lucrărilor de renovare, întreținere și îmbunătățire a dotărilor centrelor publice de învățământ, ajungând la 33,2 milioane de euro. Aceste lucrări le includ pe cele axate pe garantarea accesibilității proprietăților existente sau creșterea eficienței energetice a acestora.

În plus, au fost avute în vedere investiții în valoare de 7 milioane de euro pentru achiziția diferitelor echipamente noi de mobilier pentru centrele de învățământ publice din regiune.

Ministerul Educației, Științei și Universităților va avea un buget de 6.412 milioane în 2024, cu 698 milioane mai mult decât în ​​conturile anterioare (+12,2%), ceea ce îl plasează ca al doilea departament cu cea mai mare dotare doar după Ministerul Sănătății.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid va investi cu 24% mai mult pentru a construi școli publice, institute și grădinițe în 2024