#Madrid –

Comunitatea Madrid creează o nouă linie de ajutoare care vizează modernizarea și creșterea productivității companiilor industriale din regiune – prin stimulente pentru achiziția de mijloace productive -, inclusiv 310 milioane de euro de la Ministerul Economiei, Trezoreriei și Ocupării Forței de Muncă incluse în proiectul Legii bugetului autonom pe 2024 aprobat astăzi de Consiliul Guvernului.

Acest program, care va fi dotat cu 1,9 milioane, va servi pentru acoperirea costurilor derivate din achiziționarea de spații și depozite de uz propriu, terenuri pentru construcția acestora, utilaje și utilaje de producție, precum și hardware și software pentru dezvoltarea proceselor de afaceri.

În general, aceste subvenții vor reprezenta 60% din cheltuieli, putând ajunge la 75% atunci când investiția se face în centre de muncă situate în municipii cu mai puțin de 2.500 de locuitori. Această măsură se adresează companiilor industriale care au sediul în regiune și au o forță de muncă cuprinsă între 50 și 1.000 de angajați.

Se estimează că peste 650 ar putea beneficia de această inițiativă, pentru care se pregătesc bazele de reglementare și apelul, cu scopul ca acestea să poată începe să se aplice în primul trimestru al anului 2024, prin sediul electronic al Comunităţii Madrid.

Guvernul regional acordă o mare importanță acestui sector, motiv pentru care a investit peste 14 milioane de euro în 2023 în diverse programe de sprijinire a acestuia, având acordate până în prezent peste 9,5 milioane, care au fost în principal destinate IMM-urilor industriale cu o centru de lucru din Madrid care au implementat proiecte de digitalizare și municipalități care au desfășurat acțiuni de îmbunătățire în zonele industriale.

Cu peste 20.000 de companii industriale care angajează 305.700 de angajați, conform celor mai recente date de la EPA, Madrid concentrează 25% din principalele firme de tehnologie înaltă și medie-înaltă din Spania și s-a impus ca o referință națională în industria aerospațială. componente farmaceutice şi electronice şi tehnologii informaţionale.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid va finanța 75% din investițiile necesare companiilor industriale pentru creșterea productivității acestora