Din 2020, acest post a crescut cu 165%, semn al implicării Ministerului Muncii și Economiei Sociale cu munca pe cont propriu și cu Economia Socială. „Angajamentul Ministerului Muncii față de munca pe cont propriu, Economia Socială și responsabilitatea socială a companiilor este de necontestat. Ele constituie o parte esențială a țesăturii noastre productive”, a spus Díaz. Ministerul Muncii și Economiei Sociale a crescut cu 8% ajutoare pentru promovarea activității independente, a economiei sociale și a responsabilității sociale a companiilor care în acest an însumează 11,6 milioane de euro.

„Angajamentul Ministerului Muncii față de munca pe cont propriu, Economia Socială și responsabilitatea socială a companiilor este de necontestat. Ele constituie o parte esențială a țesăturii noastre productive”, a spus vicepreședintele secund și ministru interimar al Muncii și Economiei Sociale, Yolanda Díaz.

Acordarea acestor ajutoare, care din 2020 au crescut cu 165%, A fost gestionat cu o mai mare agilitate pentru a reduce timpii de procesare și pentru a se asigura că fondurile ajung mai repede la companiile și entitățile beneficiare.

Munca autonomă

Activitatea independentă a fost premiată a 44% din ajutorîn mare parte ca urmare a publicării Strategiei Naționale de Promovare a Ocupării Independenței 2022-2027, care are în vedere o creștere a ajutoarelor alocate promovării și cheltuielilor de finanțare a acestor companii.

Economia socială

Aprobarea în acest an a celei de-a doua Strategii spaniole pentru economia socială 2023-2027 întărește angajamentul Ministerului Muncii și Economiei Sociale față de acest model productiv care generează locuri de muncă stabile și coeziune socială, facilitează accesul pe piața muncii pentru grupurile cele mai vulnerabile. , printre alții. A 37% a articolului se va executa la promovarea si finantarea entitatilor care alcatuiesc acest ecosistem economic.

Responsabilitatea socială a întreprinderilor

Mai mult, cel 19% dintre aceste subvenții au fost destinate companiilor sau entităților să colaboreze activ pentru a-și îmbunătăți mediul social, economic sau de mediu prin responsabilitatea socială corporativă.

„A continua să lucrezi pentru promovarea progresului social înseamnă și sprijinirea rețelei enorme formată din persoane care desfășoară activități independente, cei din economia socială și cei care se angajează în companii din ce în ce mai responsabile din punct de vedere social”, a subliniat Díaz.


Sursa: Munca întărește economia socială, munca pe cont propriu și responsabilitatea socială a ajutorului prin creșterea ajutorului: 11,6 milioane EUR