#Madrid –

Comunitatea Madrid urmează să instaleze panouri solare fotovoltaice la sediul Ministerului Culturii, Turismului și Sportului, Biroul 360 al Ministerului Educației, Universităților, Științei și Purtătorul de cuvânt, și la centrul de afaceri La Cantueña din Fuenlabrada, ca măsură de economisire a energiei și eficiență a acestor proprietăți.

Cele trei proprietăți, situate pe străzile Alcalá 31 și General Díaz Porlier 35 din capitală, precum și în complexul Fuenlabreño, au condiții tehnice similare care permit și îl fac ideal din punct de vedere tehnic pentru amplasarea de acest tip. de farfurii.

În acest scop, Planifica Madrid, societate publică de pe lângă Departamentul Administrație Locală și Digitalizare, a licitat un contract deschis pentru redactarea proiectului de execuție, conducere facultativă și coordonare de sănătate și securitate pentru înființarea acestuia, care are ca scop reducerea consumului din surse de energie fosilă și îmbunătățirea durabilității. Perioada de depunere a ofertelor va fi deschisă până pe 26 mai.

Companiile interesate trebuie să realizeze un studiu al diferitelor alternative de proiectare, ținând cont de criterii precum cea mai bună utilizare a suprafețelor disponibile, alternative de depozitare mai potrivite sau orice alt aspect pe care ofertantul, în conformitate cu Planifica Madrid, îl consideră adecvat pentru a maximiza performanța. a instalatiei.

Contractul se va derula în două etape, o primă de două luni pentru redactarea proiectului, iar a doua pentru realizarea lucrării, estimată la șase luni. De asemenea, ofertele trebuie depuse electronic, accesând Sistemul Licit@ din Portalul de Achiziții Publice din Comunitatea Madrid. http://contratos-publicos.comunidad.madrid/.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid va instala panouri solare în trei clădiri ca măsură de economisire și eficiență energetică